При катастрофата, която стана при разклона за Вакарел около 11.25 часа, загинаха шестима души, а над 20 са ранени. Сред пострадалите има и дете. 

По думите на Атанасов, автобусът е пътувал от Бургас за София, като шофьорът е седнал зад волана в Сливен. Преди да се яви на работа днес, водачът, който е на 33 години, е почивал три дни. 

"Автобусът е чисто нов. Произведен е през август 2017 година. Минал е всички технически прегледи. Така че категорично не може да става дума за преумора на шофьора или техническа неизправност. По първоначална информация от шофьорите ни, лек автомобил се е завъртял и е ударил автобуса ни. Предполагам, че е било с висока скорост", допълни Георги Атанасов. 

Той каза още, че по информация, с която разполага неофициално до момента, зад волана на колата, която е с плевенска регистрация е била жена. 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи Валентин Радев е прекратил посещението си на ГКПП "Капитан Андреево", където бе планирана визита на холандски депутат.

Радев пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“.