Шефът на ”Юнион Ивкони”: Кола е ударила автобуса ни

Изпълнителният директор на фирма "Юнион Ивкони" Георги Атанасов заяви пред Дир.бг, че автобусът се е преобърнал на АМ "Тракия" след удар с лек автомобил.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на ”Юнион Ивкони”: Кола е ударила автобуса ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много философи,ако колата не се блъснеше в Автобуса,нищо нямаше да се случи,не обвинявайте човека

Ако това беше в Щатите, този щеше да е разорен и да лежи в затвора 5 години. В Германия 3-4 години. В Корея - 20 години В Китай - доживот в добрия случай... В Бг-я - нищо няма да му направят Покорен народе - мри на воля!

Дебилското обслужване на тази фирма отдавна е известно. Шофьорите са брутални, груби, не рядко псуват и обиждат. А при всичките им нелепи инциденти или своеволия никога оплакванията ми не са стигали дори до нормален отговор (забравете за справедливо разрешение или пък извинение)! Единственото, което ме впечатли от тази информация е, че тази фирма имала шеф и той се казвал Георги. Този инцидент за пореден път ми доказва, че решението ми никога да не ползвам услугите на тия е правилно!!!

и на деветокласниците им е ясно че камъче може да преобърне каруца ДВИЖЕЩА СЕ С ОГРОМНА СКОРОСТ. Така че не "търсете жената" а с каква скорост се е движил автобуса.

кола да удари и да обърне автобус ?! айде стига глупости, а ....

що? Зависи къде се ударила... и зависи каква ще е реакцията на водача след удара!

90% от катастрофите с автобуси са на тая фирма. И винаги те не са виновни!! Защо ли??

Специално автобусите на тази фирма карат доста бързичко, сега дали е 94 или 104 не знам. Предишният инцидент с голям брой жертви отново беше тяхно дело. Мъжът ми имаше неблагоразумието веднъж да направи забележка на един от шофьорите и въпросния слезе да бие,да търси конфликт. При първите кадри от катастрофата ми направиха впечатление и глиганите мутри, които пазеха автобуса. Както и да е, който и да е виновен броя на жертвите е страшен.

SS-Nebel

Мога само да предполагам каква ТЪПА ПУА е пердашила със 120 в черния джип на "шугър" татенцето...

ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН! АКО ТОВА Е МАГИСТРАЛА ТО ТОГАВА АЗ СЪМ ТРАМВАЙ 5 Това е истински слалом от кърпежи СЛЯГАНИЯ и БАБУНИ, които при висока скорост ДЕСТАБИЛИЗИРАТ АВТОМОБИЛА!

Що не мислите преди да пишете бе? Там магистралата е строена през 1982 година. Пробвай да съдиш бай Тошо ама не мисля, че ще успееш!

КОЙ Е НЕИН СОБСТВЕНИК СЕГА?! ТОЗИ БЕЗУМЕЦ КОЙТО Е МИНИСТЪР И ЩЯЛ ДА ПРАВИ ПРОВЕРКА ЛИ ?! ИЛИ ДЪРЖАВАТА САМО СЪБИРА ПЪТЕН ДАНЪК И ВЕНЕТКИ БЕЗ ДА ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ПО ПОДРЪЖКАТА И!! ЗАЩО САМО У НАС Е ТАКА?!?

"По първоначална информация от шофьорите ни, лек автомобил се е завъртял и е ударил автобуса ни. Предполагам, че е било с висока скорост" ????? Защо по автобуса от лявата му страна няма никакви следи от удар ????

Как пък го видя това? Такова обръщане се получава при селен удар в задната час та автобуса. Зад гумата а точно тя не се вижда!

Има доста снимки и на други места, където се вижда, че предната и задната брони са също здрави и са без следи от удар. Преди малко даваха по един тв канал директен репортаж от мястото и там се видя, че има леко огъване на ламарината пред предната лява гума на автобуса Други следи не се видяха.Напълно възможно е само там да има съприкосновение.

И къде е тази кола, дето е ударила и обърнала цял автобус, тя колко е била голяма, пострадала ли е изобщо, кой е шофьорът, къде е?! Тя трябва да и пътувала зад него или преди него, нали са в същата лента, как така го е ударила, каква е тая маневра?! С каква сила трябва лека кола да удари автобус, за да го обърне в канавката?! Или шофьорът на автобуса е изпаднал в паника и е направил някаква безумна маневра?! И с каква квалификация е тогава тоя човек?! Как може да не знае, че с автобус не можеш да се мяташ по шосето като с лека кола или SUV, има ли той всички необходими книжки за возене на хора, достатъчно обучение?! И като е имал три почивни дни от фирмата, това дали значи, че е почивал, или е строил вила, или е пил непробудно с приятели, а накрая е седнал да вози хора по магистрала с луди водачки, които се бутат по шосето?!

loyola

защо ли този път не казват кои е предизвикал катастрофата?

В тази фирма работят най-невъзпитаните шофьори на автобуси. На автогара Сандански при чакащи повече от 20 пътника и в автобуса имаше около 10 пътника шофьора отказа да качва под предлог,че на Струмяни и Кресна го чакат пътници и при отворен капак на багажника подкара като луд автобуса. Останахме си с псувните по този човек, но ако беше станало нещо? Доста често са катастрофите с автобусите на тази фирма.

На снимките в "Труд" се виждат три пострадали коли - една червена, напряко на магистралата, едно кафеникава със смазана дясна част и една синя кола зад автобуса със спукано предно стъкло. За съжаление и на трите марките не се виждат, защото има хора пред тях. А ако се загледате внимателно в снимката на автобуса в тукашната статия - има следи от удар при предната гума (ламарината е леко навътре). Така че за момента нищо не е ясно - някой си е признал, а всички дрънкат по медиите.

Кое не е ясно при двуцифрен брой свидетели?

Цитирам дословно една от свидетелките "Ами всичко стана много бързо, както си се движехме и се обърнахме. Аз нищо не видях, щото бях в задната част на автобуса". Какво разбра от тези "свидетелски показания"?

Плевенчаката с колата вероятно го е засекла пред него, той е набил спирачки и се е хвърлил в хендека.Лека кола не може да изхвърли автобус!!!

Ами ако колата се е пъхнала леко под автобуса и така се е позавъртял и той?

Напротив, може! Разбира се, не директно, но при скорост 120 км/ч, с която обикновено карат автобусите, едно леко докосване от Плевенската кола и балансът на силите се променя - автобусът излита. При голяма скорост, съвсем малко докосване или побутване може да доведе до преобръщане. Това не е в покой - при покой няма как наистина при леко докосване да се обърне автобус, но законите на физиката не прощават.

Защо триете! Кой проверява автобусите и колите, кой прави изпити за книжки, шефа на ДАИ не е ли острието на ДПС в Разград?Аз ли да му върша работата?

Отсега да си знаете - версията на плевенската пишман шофьорка ще е че ѝ е прилошало или е припаднала зад волана. Ако мога, ще я ОДЕРА ЖИВА!!!!

Надявам се да открият, кой е виновен и да си получи заслуженото.

Хайде сега плевенската джигитка да отива в затвора за убийство по непредпазливост!

Що коментирате автобуса и шофьора, а не коментирате колата и шофьорката, която се е завъртяла и го е засекла след като уж го е изпреварила ???

не го виждам да е ударен от лявата страна, за да изхвърчи в канавката! Но сега съм сигурен, че тутакси ще въведат задължителни колани за пътниците в автобусите!

.. и каски ще е добре да се поставят.

коланите са задължителни от много време. това че хората не знаят не ги оправдава

Нали уж ги задължиха тия от транспортните компании, автобусите им да са оборудвани с колани? Имат ли, нямат ли?! Защо хората не са с колани, ако има такива?! Кой извършва проверка?! Докога трябва да мрат хората като пилци?! Безобразно се шофира по пътищата. Всеки бърза, светка и се ръчка. Агресия, нахалство и безумие!... Жертвите да почиват в мир... Това просто НЕ СЕ търпи вече!

И по два колана да сложат на всяка седалка, кой ще накара ганьо и гана да си ги слагат?! Няма такава сила, която да убеди ганьо, гана и техните ганьовчета, че това е за тяхно добро, за живота им и не е зради кефа на някого си в Брюксел или отвъд ... Национални особености, поради които хората ни гледат като извънземни малко, ама какво да се прави - поколения трябва да минат, за да се вкорени нещо в тия дървени глави, и пак не е много сигурно!

Ивкони, Етап и някои други автобусни превозвачи са с невероятно остарял автобусен парк. Специално тоя автобус може и да е бил по нов, макар че аз не съм виждал нови автобуси на тия превозвачи. Вътре са с протрити седалки, мръсни, миришат отвратително, гумите им като галоши, редовно се чупят по пътя. Климатичните им инсталации често не работят - или охлаждат през зимата, а топлят през лятото. Да не говорим за разстоянието между седалките. Натъпкали са допълнителни седалки и дори жена ми, която е метър и педесет се оплаква, че и е тясно. Така че очаквайте още такива новини. Просто недоумявам как ги пускат по пътя. Някакво изключение са Биомет. Автобусите им са по нови и чисти. Но и те са натъпкали по два реда допълнителни седалки и е даже по тясно от Ивкони и Етап.

Аз съм пътувал с Етап валеше дъжд а в автобуса течеше вода от тавана навън спря а вътре капеше до края на пътуването,,, казах на шофьора след като слязох, той каза "Ми да, знам че тече" ?така е то, даааа...а билетчето е на двойна цена отпреди 7-8 години, когато бях пътувал за последно

Никой нищо не казва за жената и колата. Жива ли е?

Няма нито талва жена, нито такава кола. Това умишлено се пуска за да се отклонява вниманието от трагедията. Нали си представяш птп между автобус и кола в резултат на което автобуса се обръща, как би изглеждала колата....

На този Ивкони нямали кой , най-после да му отнемат лиценза , всички катасрофи са с негови автобуси . Колко народ трябва да избие ???/

Петък 13-ти!

За жалост,жертвите са 10....засега. Дано да няма други. Колко почиват шофьорите ви се досещаме.И то не по тяхна вина. Какви ли не"блестящи"изпреварвания и маневри съм виждал по пътищата от автобусни водачи-др.въпрос. Може и колата да е причината.Завоите от Ихтиман надолу,са рискови. Резултатът е този-загинали хора.

това, че жена шофирала какво значение има, та го изтъква? демек тя виновна, понеже е жена.

Ти май не караш кола... Щото ако караше всеки ден особено в градски условия, щеше да си наясно защо се подчертава този факт. Аз например от 300 метра винаги познавам, че жена кара даден автомобил, без да виждам изобщо кой е зад волана.

абсолютно вярно, че повечето жени им трябва поне 3-4 години шофьорски курсове и после да ги пускат по улиците, всеки ден гледам какви безумия правят по улиците, засичат, никога предимство от жена всички гледат напред се едно не съществуваш, за паркирането да не говорим, абсолютно неадекватни са даже и те си го знаят но като се каже и ела да видиш.....абе жена шофьор и негър скиор нема

Това са 10 човека тъжно ужасно тъжно и непростимо

Лъжат ! В момента гледам автобуса на живо по -тв. По лявата му страна,вкл. предницата му няма никакви следи от удар. Къде е тази катастрофиралата кола.

не насаждай нещо което го няма ..колата е плавенска шофира от жена не от фантом

Задължително шофирана от жена нали? И къде е тази кола която изблъсква автобус от пътя, вследствие на птп, тя би трябвало да има серизони щети. Сега ще се опитат да натопят някой който е минал от там. Ама ако няма птп между него и автобуса може да говорят че и нло са виновни......

Всички сме виждали как шофьорите на автобусите карат по магистралата - от позицията на голямото и тежки превозно средство, което би могло дс смаже всяка лека кола. Виждали сме ги как изпреварват. Изнасят се 80-90 км/ч без мигач и без да ползват огледалата, препречвайки пътя на колите движеши се с 130-140 в лява лента на магистралата, изхождайли единствено от позицията на голямо превозно средство. После ми говорете плевенска кола, жена шофьор, птп между нея и автобуса. Пак те питам къде е тази кола, нали не е фантом по теоите думи.

Баща праща спешно министъра да замазва положението, защото фирмата е на наш човек/депутат от ГЕРБ. Какво направи държавата на същата тази фирма при предишната катастрофа с неин автобус, когато се оказа че шофера е карал над 20 ч. и с чужда шайба? Нищо!!!! Сега шофьора кой знае с чия карта е карал до Сливен? И от там с неговата. Да са само ламарини-войната им, но когато убиват хора са за затвор.

Не се занимавайте с дребнотемия. Важното е стабилност да има и да не се пречи на европредседателството му. А това е добър повод Буда Искаридиотски да спре за пореден път войната по пътищата

"Юнион Ивкони" - няма ли кой да ги...изгони? (от България)

Искаш да изгониш собствениците на Юнион Мафиони 'предсадателя на ГЕРБ-Цвь Цвь и ВТОРИЯ човек в ДПС-Рамадан АТАЛАИ

Пак ли Путин ни е виновен?????

Тапанар

Той е ТАПАНАР, а ти си НЕГРАМОТНИК!

ОГРАНИЧЕТЕ СКОРОСТТА ПО ТАЗИ Т.Н. МАГИСТРАЛА- ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКАЧЕСТВЕНО НАПРАВЕНА И РАЗВАЛЕНА НА ГОЛЕМИ УЧАСТЪЦИ. НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ТАКОВА ЧУДО НА КОЕТО МУ КАЗВАТ МАГИСТРАЛА. ОКРАДОХА САМО ПАРИТЕ, И НИЩО НЕ ОСТАНА ЗА ДА СЕ ПОСТРОИ НЕЩО КАЧЕСТВЕНО. НЕ СЛУЧАЙНО ВСЕКИ ДЕН НА НЕЯ СТАВАТ ТОЛКОВА ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ. ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ. ЗАБОГАТЕЛИТЕ ОТ КРАЖБИ ТРЯБВАШЕ ДА СА НА ТЯХНО МЯСТО

в америка на това му викат роуд. сиреч (както обича да казва премиера) шосе. магистрала е хайуей с разновидности фриуей или толуей. но това в случая няма никакво значение. само да кажем да не дава господ

А,къде са хеликоптерите на спешната ни медицинска помощт,или само познатите на Бойко могат да го използват,както и да снимат филми със него,погледнете само във каква циганска държава живеем,много сме дълече от Западните ни съседки по стандарти.Тук си живее и лекува добре този който има пари,този който няма пари,умира като куче или кон без история,да е имал пари,никой не му е бил виновен че не е могъл да крадне или да лъже като другите със фирми и джипове и палати за милиони във полите на витоша.животът се живее само веднъж както се казва,и ти преценяваш какъв да го изживееш.

В другите медии пише,че автобусът е произведен през 2014г.,а тук през 2017г. Като управителят твърди,че е минал преглед.Питам се аз какъв преглед минава чисто нов автобус ако е произведен през август 2017г.

Иван Добрев, един от управителите на фирмата превозвач "Юнион Ивкони", заяви, че автобусът е чисто нов, произведен е през 2014 година

Аз коментирам какво пише тук не сън чул какво е казал управителят на Ивкони.

леките коли не минaвaт преглед през първите 2 години, но aвтобусите минaвaт дори и чисто нови

това да не ти е ламарините на колела наречени лека кола бе, професор?

Не знам каква е конкретната причина за катастрофата, но знам, че тия междуселищни автобуси, почти винаги карат с превишена скорост. Много често сутрин се засичам с автобуси на фирма "Кристал" (умишлено не казвам града).На крайградски булевард , с ограничение от 70 км/ч, карат с 100, че и 100+! Пълен автобус, с 30км/ч превишение, и то в чертите на града!

В Бързи и Яростни 5 така с кола обърнаха автобус. Щом го дават по телевизията, значи е възможно!

Ама автобуса беше ли чисто нов 4 годишен?

И какво като министърът на вътрешните работи пътува да катастрофата? Какво ще помогне това? Жалко за хората. Май вече всеки ден трябва да се молим тръгвайки за някъде да стигнем живи. Трагдиите ще стават все повече, защото има пълен разпад на държавност, морал, отговорност и пр.

За да се снима пред камерите. Нали на Бойко това му е целта - PR даже и на гърба на нещастните хора.

Не можи всеки ден такива трагедиии..безотговорност към живота

Корупцията убива. БУКВАЛНО.

А глупостта е за цял живот.

Бог да прости невинните жертви! Колко още инцидента трябва да станат с тази фирма, че да им отнемат лиценза?

една муха ударила странично един слон и той взел, че се гътнал - мдааа, така ще да е ...

Няколкостотин килограмова муха, движеща се с минимум 90 км/ч...

мдаааа, а тои слона един лекичък, кат перце, само мухата чака, да го катурне де... да бяхте учили в училище за маса, инертност и тн, ама що ли ??? маса за пиене и ядене кат знаете - стига ви

Iivanov84

тоя е свил на някаде резко и не могъл да го овладее и се е обърнал...жалко за хората..

На снимката не се виждат никакви следи от удар по автобуса, който да го е запратил в канавката. Друг е въпроса че в белият свят автобусните седалки са с колани и той не потегля без пътниците да са ги закопчали

явно Германия не е от белия свят, там няма никъде колани в автобусите, градски или не ....

господин политик, и от тази трагедия ли ви дойде проблясък как да стрижем народа? не колани! еърбеци дай да изискваме. дано се наядеш

а не ти господин свободен хитрецо, следващият път ти може да изпаднеш от прозореца на обърнат рейс и тогава светът ще ти се види съвсем тясно място. Иначе за по-евтино може да вземеш конски фургони и без седалки даже

"Автобусът е чисто нов. Произведен е през август 2017 година. Минал е всички технически прегледи. Така че категорично не може да става дума за преумора на шофьора." Този Атанасов е гений. Веднага да го назначат за министър на транспорта!

Ти пък вземи прибави предишното изречение и ще видиш връзката. Може ли млад човек да не може да запомни 4 изречения на куп! Четете книги, бре! Изпил ви се е мозъка от кратки коментари и турски сериали! Вай-вай!

Гледайте сега как ще изкарат виновна жената на лекият автомобил,вие сериозно ли мислите че лек автомобил управляван от жена,може да удари и преобърне цял тежкотоварен пълен до горе със пътници а???За това трябва да бъде Задължително въвеждането на Видео Регистратори,за подобни сличай.

В случая е така,с много висока скорост автомобилът управляван от жена се е врязал в автобуса и го е преобърнал! Има и много свидетели! Стига лая,ми чети,какво пишат хората!

а беее глупчо-глупав.....колата не е необходимо да удари и преобърне автобуса, достатъчно е да го засече....

Мир на праха на загиналите!Дано бързо се възстановят ранените и да няма повече жертви от пътуващите!

услугата им е под всякаква критика