Това заявиха пред Нова телевизия родителите на Цвета Таскова - шофьорката, която бе обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия".

На 13 април след сблъсък между колата на 29-годишната плевенчанка и автобус на "Юнион Ивкони" загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста Таскова. "Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница", плачейки заяви пред магистратите плевенчанката.

Мария Таскова разказа, че дъщеря й й е позвънила веднага след катастрофата.

"Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах - на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой каза: "Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора", спомня си Мария.

"Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно - 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите", казва бащата Рангел Тасков, който е пилот и обучава авиатори.

"На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: "Татко, не съм убиец! Не съм убиец!", разказа той.

През сълзи бащата бе категоричен, че ще защитава дъщеря си до последно. Рангел Тасков допълни, че не разбира как се говори, че Цвета е виновна без да са готови експертизите по случая.

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им.