Родителите на шофьорката, блъснала автобуса: Тя не е убиец

Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован. Детето ни не е убиец.

Обратно в новината

Коментари - Родителите на шофьорката, блъснала автобуса: Тя не е убиец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да се промени посоката на Буса надясно според версията, че има удар в предното колело, ударът трябва да е в гумата пред оста -25% от цялото колело. Ако е зад оста ще отклони буса НАЛЯВО. Това трябва да се докаже, най -напред, че има каучук по тенекиите на реното. На другия край на колелото , през редуктора на кормилната кутия с предавателното число и хидравликата стои Воланът. Той има 2,5 оборота от край до край в едната посока. Колелото за да извърти волана е нужен много силен удар, да преодолее предават число на редуктора, хидравлика и да завърти 3/4 оборота волана. Тъй като е моментен по скоро би счупил кормилните щанги. Освен това Водачът ако държи здраво волана, което е негово задължение, бусът не може да бъде отклонен от страничния вектор на силата на реното. Странината сила е част от основната сила насочена напред. Всичко това може да бъде изчислено, зависи кой какви адвокати ще наеме. По скоро водачът се е стреснал от удара и гледката в огледалото и е действал в екстремна ситуация, която не е управляема и на всеки може да се случи. Че водачката е предизвикала катастрофата е видно, но не чрез избутване на буса, а чрез създаване на извънредната ситуация за водача. 1,3,т + 0,2 т товар кола със страничен удар няма как да избута 14т +5 тона товар+ 18-19т. Може ако Бусът премине, прегази колата, което очевидно не се е случило. Жалко за загиналите и ранените.

Уж образован човек , а говори глупости ! Не е лошо да се запита дали за първи път колата на дъщеря му не е била стабилна ?! И ако не е за първи път защо не е закарана на сервиз ?!

Господа, за втори път пиша по този случай, но не само за да помогна на шофьора, обвинената госпожа, пострадалите от катастрофата и близките на жертвите да поискат справедливост. Вие сте в смъртна опасност. Обяснявам защо. Причина за катастрофата е конструктивно определена неустойчивост на автобусите. Конструкцията на повечето ползвани за междуградски превози автобуси е в пряко противоречие с теорията на устойчивостта. Те са с високо разположен спрямо основата център на масите и затова са неустойчиви и на малки странични въздействия. Масата е нелепо и опасно разпределена. Разпределението по височина е: - багажно отделение за багаж с малка маса, но разположен ниско до основата; - салон за пътници, а те са с още по-голяма сумарна маса, но разположена още по-високо; - най-високо е разположена по-масивната климатична инсталация. Поради неустойчивостта си, автобусите се клатят дори при при скорост на пешеходец при движение в град. Условията на катастрофата доказват опасно ниска устойчивост. Преди удара, г-жата се е движила успоредно с автобуса и ударът, нанесен от колата на автобуса е от малък ъгъл - няколко градуса. Следователно, импулсът и моментът при сблъсъка могат да преобърнат автобуса само при висока неустойчивост на автобуса. Това е сновната и главната причина за тази катастрофа. Подобни катастрофи ще се случват и от страничен порив на вятър, дори и при слаб порив. Вината за гибелта на хората е на фирмите - производители на неустойчиви автобуси. "Спестили" са и от проектиране, и от производство, и залагат живота ни на случайността. Те са убийците. За тях искам съд, присъда и наказание. Искайте и Вие!

ето един адекватен отговор, фирмите превозвачи явно закупуват евтини автобуси с които ни превозват, това е престъпление!!!!!!!!!!!!!!

Уважаеми, благодаря Ви за поподкрепата. Но... Едно съществено уточнение. За конструктивни дефекти отговаря производителят. За причинени от производствени дефекти смърт, наранявание и щети е виновен производителят, а не купувачите на изделията му. Производителят трябва да бъде съден, а не заблудените от него и купили изделията му, стига да не са купили забранени или бракувани.

българите сте богове в това да съдите всеки за всичко, хайде да ви питам кой от вас тук и сега може да се зарече, че не би попаднал в ситуацията на младата жена, кой от вас, не виждате ли, че всеки ден безаконието и мафията определят това кой е виновен и кой е невинен, ако няма човек пари не може да направи нищо в тази скапана държава, дори не може да докаже че е невинен, защото този превозвач си има неуредици явно, не е тайна, че и достатъчно шофьори няма на пазара, как се дават категории за каране на автобуси и така, и така до края на света!

... и факта, че с тази фирма стават инциденти за кой ли път, поне така се каза в началото, кой крив кой прав, хора си умряха за пореден път от безхаберието на властта, слабия контрол на превозвачите, раздаването на книжки за шофьор на килограм на млади водачи без изобщо да са имали часове извънградско, абееее, ужасно, нищо не е в ред в тази държава, хора, които са в чужбина от много години се чудят как изобщо живеем и още как я има тази страна!

Ти май си от тези , които ако се спънат в тротоара са готови да обвинят цялата държава , че блеят и не си движат краката нормално по улицата.Бас правя , че тогава ще питаш защо точно такива тротоари , как може да са толкова високи и не са съобразени с твоите размери и всякакви подобни глупости.

а ти си от тези, които са свикнали да живеят в тази кочина и вече не ти прави впечатление нищо, жалко за теб!

Жената, че е виновна за невнимателното си шофиране е факт, но че половината от вината носи шофьорчето на автобуса, за което има потвърждение, че е карал с лакти докато говори по телефона също е факт. Ами ако обективна експертиза докаже, че техническа неизправност в реното е основната причина, то изцяло вината трябва да е в шофьора на автобуса.

Скоро няма да разберем какво се е случило, ако изобщо някога се разбере. Прекалено голями бизнес-интереси на мафията са засегнати в случая.

Катастрофи винаги ще има, и виновни винаги ще се намират.Причината за смъртта на тези хора обаче, е че са били без колани.

Лошото в случая е, че свидетелите на случилото се ще откажат да дават показания, защото това би означава 10-12 години разкарване по съдилища, а свидетелите са много важни за да се разбере какво е направил или не е направил шофьора на автобуса, за да се стигне до преобръщането му от канавката.

Убийци не са само наемните убийци. Кирил Маричков е убиец. Георги Калоянчев беше убиец. "бащата не разбира как се говори, че Цвета е виновна без да са готови експертизите по случая." Причинно-следствена връзка бе Тасков, не си ли чувал за нея.

Никой не е убиец, докато не убие. Винаги има първи път. Вярно е, че всеки греши, но всеки трябва да е достатъчно внимателен и отговорен, за да не допуска непростими грешки като тази. За да бъдат ората принудени да са достатъчно отговорни е нужно тези грешки да се наказват строго. Ние не сме богове, че с лекаа ръка да опрощаваме чуждите грехове! Виновните в затвора!!!

На някои като им чета коментарите имам чувството , че ако тя се беше блъснала в дърво щяха да обвинят дървото защо не се е дръпнало или най-малкото защо се пречка точно там.

Вината на автобусния шофьор за жертвите е поне 10 пъти по-голяма от вината на жената с реното. Вината на жената е в причиняване на леко ПТП, а обръщането на автобуса и жертвите са по вина на автобусния шофьор. Разбира се при фирма собственост на човек на ГЕРБ, вината ще бъде прехвърлена изцяло към жената.

Стига я лансирахте тази версия за партията , фирмата и шофьора.Жената се е блъснала отгоре му и оттам започват проблемите.Толкова по въпроса.

ChatGPT

Изкупителна жертва! понеже няма парите или подкрепата на мутрите ще и наложат най-тежките мерки

жената има вина, но със сигурност знам, че в България го отнася най-беззащитният! Това е държавно правило в безправова държава.

Да, много сте прав. А бащата, ако има и най=малка представа от закона би трябвало да знае, 4е има предумишлени и непредумишлени убийства, и двата вида се наказват със затвор, освен ако не живееш в БГ и имаш връзки и пари...

Да, много сте прав. А бащата, ако има и най=малка представа от закона би трябвало да знае, 4е има предумишлени и непредумишлени убийства, и двата вида се наказват със затвор, освен ако не живееш в БГ и имаш връзки и пари...

водачите на автобуси постоянно говорят по телефоните.

хайде сега всеки който не е говорил поне веднъж по телефона управлявайки МПС да си каже. ама честно

Казвам си щом искаш - не говоря по телефона, докато шофирам, но всички шофьори превозващи пътници го правят непрекъснато - шофьори на междуградски автобуси, шофьори от градския транспорт, шофьори на маршрутки, а често и шофьори на таксита.

Има коли с блутут устройства - говориш, но ръцете са ти свободни и можеш да реагираш. Основно са по-нови и по-скъпи коли. Може би е проблем за голяма част от попюласата. Затова има и блутут слушалки. Пак ръцете ти остават свободни, макар вниманието ти да се раздвоява. Все пак е вариант и ако не си съвсем едноклетъчен, ама наистина, е ОК. Слушалките са в скъпи, но и в евтини варинати - 50 - 70 лева. Накрая има и жични слушалки по 20 лева. Тоест не са проблем. Най-ме е страх от кифли, които се возят в скъпи коли, които няма как да нямат вграден блутут, говорят по телефона като си го държат пред устенцата , а с другата ръка си оправят грима или прическата. Ужасен ужас и тъпотия!

как се взима категории за да карат рейс и то в България, помислете само, но да знаете рано или късно, след години може както обикновено става в тази отвратилена държава ще се разбере, че колкото виновна е жената, толкова и шофьора на автобуса, говорих с професионални шофьори този тъпак се е паникьосал имал е книжка за да кара рейс само от 3-4 години не повече, сега ще ме оплюете, но помнете ще се разбере истината, жалко, че в България го отнася само един!

никой няма да те плюе. но причината е лекия автомобил. дори да е виновен мангото - неговото ще е нарушение

на мястото на жената може да е вашата дъщеря, жена, близка, на всеки може да се случи, но когато си шофьор на автобус и возиш толкова много хора ти трябва да си проверен, не само отпочинал, както този мангал твърди, но трябва да имаш опит, да си концентриран и като се случи такъв инцидент да направиш максималното, но той не го е направил, не го е!!!!!

станало нещо като аеропланинг.

във форума не. но където трябва може и да е повдигнат

Това е най-жестокото нещо за един родител. Ужасяващо е за жената. Ужасяващо е за близките на загиналите и ранените. Както и да се погледне е един отвратителен случай. Жената към момента не е доказано да е в нарушение. Факт е, че на всеки може да се случи. Да се разсея за секунда, да попадне в малка дупка или каквото и да е. Никой от нас не е грешял на пътя. Да се разсея на магистралата и т.н.

Тя не е убиец, но пострадалите в катастрофата не са починали от птичи грип !

Но има една максима: всеки, седнал зад волана, е с единия крак в затвора, а с другия - в гроба. Има само две прости неща за спасение - внимание и възпитание.

както и да го погледнем е тежко и за родителите

"Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован."? Точно обратното! Всички ще бъдат застраховани, при положение, че дъщеря им, и всички останали участници в движението спазват правилата за движение. И да наричаш "нелепа случайност" убийството на шест човека е цинизъм!

Голям град, училище, пешеходна пътека, стъпил на пътеката пешеходец и джип с шофьор, дама, говореща по телефона премина с бясна скорост. Това се случи на 16 април.

Жалко са всички загубени животи..и на починалите , и на тези които цял живот ще носят в душата си последиците от трагедията. Никой не го е направил умишлено. Все по тъжно и страшно се живее тук в България. Тази земя, дето е рай, дето Бог е дал от всичко по много - ресурси, природа... Хора, какво става с нас, в какво се превърнахме последните 30 г.... Божи, помагай да се опомним, докато все още има макар и малко надежда...

Не е правилно да се пускат такива публикации. Нека приключи разследването и тогава да излизат статии. Какво друго да кажат тези родители? Ако публикуват мнението на родителите на жертвите, мнението ще е диаметрално противоположно. Безполезни статии.

На всеки може да се случи, това е факт - не е ясно засега кокво точно е станало, шофьорът на автобуса дали е имал адекватни действия, липсата на колани - вижте в ютуб как летят хора в автобус и изпадат навън, ако са без колани, а автобусите на Ивкони по прицип са пълна скръб, както и шоферите!

Ами, ако и автобуса е тръгнал да изпреварва камиона пред него без да се съобрази с изпреварващия го малък автомобил в момента, както често се случва, тогава кой е виновен? Да, ама фирмата е известна и свързана с ДПС, затова е това писане срещу малкия лек автомобил. Ако питате всеки физик ще ви каже, че по-лекия не може при сблъсък да избута по-тежкия, а става точно обратното.

бай иване, сипи по една ракия и не си мъчи мозъка! я виж там ония двете булки! ако ти паднат коя ще си избереш?

То и едно дърво тежи по-малко от кола, но я се блъсни със сто километра в него да видиш кой ще пострада.

Българите никога не мислят за последствията от поведението си. Те са импулсивни, зли и отмъстителни спрямо другите. Обожават да обиждат и унижават. Хванат ли ги, агресията им се изпарява, хваща ги страх, падат на колене и молят за пощада. Пуснат ли ги, пак правят същите нарушения и престъпления. Манталитет, който ни приравнява към ромите и арабите.

и на запад стават катастрофи. даже повече. да не говорим на изток. при това там пътищата са идеални. да си кажем ДА НЕ ДАВА ГОСПОД

до сега само се говори за вината на жената шофирала колата и никои и дума не спомена за водача на автобуса.ами ако е бил с телефон в ръка(патувах от плевен с унионивкони,шофиора говореше в продължение на 2 часа и то в проливен дужд,а разговора му беше подпичкване с някаква дама).далеч съм от мисълта да оневинявам дамата,но ми звучи несериозно кола да отмести автобус.за мен реакцята на шофиора е неадекватна в случая

но лекия автомобил е причината!!! ако е винавна е престъпление. а обръщането на автобуса е следствие. и ако е виновен мангото неговото ще е нарушение. има разлика между нарушение и престъпление. иначе да - не е умишлено. и наистина на всеки може да се случи. ДА НЕ ДАВА ГОСПОД. и да не казваме голяма дума. и да не се правим на големи шофьори

Никой родител не би искал и могъл да признае, че детето му е убиец, това е факт! В случая все още не може да се каже със сигурност, че удара от колата е основната причина за трагедията. Ще изчакаме и ще разберем какво ще излезе... Обаче някой да ми твърди, че шофьорката не е била виновна и че на всеки може да се случи такава ситуация, това означава да оправдаваме наглостта и липсата на отговорност към каквото и да било, и най-вече към човешкия живот. Човек - шофьор на когото са му отнемали книжката за шофиране в нетрезво състояние не ми го хвалете...

ама тя наистина не е убиец. дори и да е престъпление не е умишлено

Има и непредумишлено убийство!

Дааа......Ако родителите я бяха възпитали да спазва забраните /да не кара с отнета книжка/, да не кара пила и т.н. тагава да изказват мнение!Бий дупенце, да не биеш гъзище!Такива ми ти работи -провалено възпитание и после оправдания....

Е НАЛИЦЕ СТРАНИЧНО СЪПРИКОСНОВЕНИЕ МЕЖДУ ДВЕТЕ ВОЗИЛА. ПРИ ТАКОВА СЪПРИКОСНОВЕНИЕ СЕ ОКАЗВА , ЧЕ ТЕЖАЩОТО 800 КИЛОГРАМА ВОЗИЛО Е НА ПЪТЯ, А ТЕЖАЩИЯ ДЕСЕТОКРАТНО ПОВЕЧЕ АВТОБУС Е В КАНАВКАТА! НЯМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ЗА ПОПАДНЕ В КАНАВКАТА Е НАЛИЦЕ НЕАДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ШОФЬОРА НА АВТОБУСА, който според думите му "ДАЛ РЯЗКО НА ЛЯВО" ЗАЩО НАЛЯВО БЕ ДЖАНЪМ , А НЕ КЪМ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА?? Маневрата "НАЛЯВО" се прави при изпреварване и споменаваното на КАМИОН който е бил пред АВТОБУСА дава някакво логично обяснение на случилото се С ПРЕДПРИЕМАНЕ НА МАНЕВРА ИЗПРЕВАРВАНЕ. ПР кампанията поета от медиите към ВОДАЧА НА ЛЕКИЯ АВТОМОБИЛ отклонява вниманието на хората от ВИНАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО , чиято фирма не е обезопасила с ПРЕДПАЗНА МАНТИНЕЛА този участък от пътя. Само метри преди обърнатия автобус започва мантинелата. СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПРЕДПАЗНА МАНТИНЕЛА БИ ПРЕДПАЗИЛО ОТ ОБРЪЩАНЕ АВТОБУСА. ТОГАВА НЯМАШЕ ДА ИМА И ТОЗИ ФАТАЛЕН КРАЙ С ТОЛКОВА ЖЕРТВИ И УБИТИ. НЕКА ТЕ ТЕЖАТ НА СЪВЕСТТА НА МИНИСТЪР НАНКОВ И НЕГОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ПОДДЪРЖАЩАТА МАГИСТРАЛАТА ФИРМА. ТЕХНИТЕ ИКОНОМИИ ВОДЯТ НЕ САМО ДО РАЗДАВАНЕ НА ПРЕМИИ, НО И ДО СМЪРТ КОЯТО ДАНЪКОПЛАТЕЦА ПЛАЩА. ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ПРЕДПАЗНА МАНТИНЕЛА В ТОЗИ УЧАСТЪК НА МАГИСТРАЛАТА ще бъде поставен в съдебния процес. Бих посъветвал бащата ДА ПРИЗОВЕ КАТО СТРАНА ПО ДЕЛОТО И ПОДДЪРЖАЩАТА МАГИСТРАЛИТЕ ДЪРЖАВНА ФИРМА. ТЕ СА ПРЕКИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ!

........"Детето ни не е убиец"......, но за жалост прати 6 човека в отвъдното, и остави сиротни дечицата, а десетки други потроши така че някой може би ще останат инвалиди за цял живот.

Не е доказано!!!!!

Аз виждам тук расова дискриминация. Българката шофьор на трошката е задържана, а циганина шофьор, обърнал автобуса, е на свобода и дори няма обвинение. Правете си изводите. За същото престъпление с двама убити в същи ден в Бургаско циганинът шофьор отново е на свобода. Преди 4 години друг циганин от Луковит уби трима български младежи. Не само че беше задържан под стража, но след като избяга от страната месеци наред булгаристанската прокуратура отказваше да издаде международна заповед за арест. Причини - неизвестни.

Къде точно е ударен този автобус? Аз на снимките не виждам следи от удар, където и да било.

Сега остава да питаш наистина ли е имало кола на произшествието.

И това Рено как е ударило автобуса? Сигурен съм че ,с този калник дълго време е натискал автобуса

Вече е лелче, вече е..!

Нормална реакция на родителите. Катастрофа има, убити и ранени има, неприятно. Удар между колата и автобуса има. Важно сега е истината да излезе наяве, как е станало, само тогава може да се каже кой е виновен, до тогава цари неизвестност. Не са много субектите, две превозни средства, двама водачи и пътната обстановка.

Не че защитавам тая хубавица, все пак тя е предизвикала катастрофата, но пък да бъде наричана "убийца" е прекалено. Ударът от нейна страна е бил не особено силен - колата е само със свити ламарини отстрани. Един добър шофьор би трябвало да може да се справи в тая ситуация и да овладее автобуса. Тая история, че го е ударила в гумата и му е блокирала управлението е доста невероятна. А и коланите са задължителни, но никой не ги слага... После се сърди... Типична извадка на това, което се случва в тая държава - всеки си нарушава правилата както му падне, но никога не е виновен - винавни са винаги другите...

96 км/ч са 26,66 м/сек. Само предположение, ако ти ударят предната гума отпред и се измени ъгъла на предницата с няколко градуса, какво става? За секунда си на 25 метра, за две си на 50 метра.

обсъждахме това възможно е колата да е обърнала автобуса, защото при тази скорост се получава и въздушна възглавница и при удара, както казваш се измества и ъгъла, да, съгласен съм, но може да се случи на всеки, на всеки по дяволите може да се случи, друг е въпроса, че и шофьора на автобуса един пълен некадърник, опит шофьор нямаше да допусне такова нещо!

Приятелю нн, ти, който изчисляваш, кажи, моля ме, колко е инерчният момент на гумата свързана в предния мост с дясната гума. Можеш ли да изчислиш с каква сила трябва да се държи воланът, който управлява усилвателя на предния мост, за да се неутрализира силата приложена от движещата се с МНОГО МАЛКА спрямо автобуса лека кога?

АКО ти ударят предната гума! А АКО не ти я ударят? Ако просто те блъснат ЛЕКО отстрани, имайки предвид масите на двете превозни средства, а ти блееш някъде, слушаш музика, мислиш какво ли не, шашнеш се и навиеш рязко волана? В резултат на което загубиш управление? Шанса да е нацелила ТОЧНО гумата е много минимален - и единствения шофьорът да се оправдае.....

Всеки, който казва, че 800 kg автомобил ще изблъска от пътя 15 тонен автобус е меко казано малоумник!!

Ти беше ли там да видиш кое , как е станало ?

Очевидно е, че не е изблъскан - просто е изкаран от равновесие. Вероятно и шофьорът на автобуса е дал своя принос, защото не е реагирал адекватно - рязко натискате на спирачки или рязко и прекалено завъртане на волана...

не можем да изискваме от шофьор на автобус да реагира като пилот от формула едно

Дъщеря им не е убиец, но има убити и ранени и цялото произшествие е започнало от нея. Била е безотговорна на пътя и се е случило най-лошото.

Какво означава според Вас "безотговорна"? Не защитавам никой, но понякога се случва нещо и хората не реагиаме по най - правилният начин. Според мен е лошо стечение на обстоятелствата. И нека всеки си понесе заслуженото.

Какво може да означава в случая?! В процес на изпреварване се зазяпала патката щот чула странен шум или й се разрошила косата... Изпреварване на магистралата изисква пълна концентрация! Намали, прибери се в дясната лента, па си търси шума...

Ами шофьорът на автобуса? Нещо за неговата отговорност - безотговорност? Професията му е да вози хора и да носи отговорност за тях, фирмата - превозвач също. За проектирането и изпълнението на магистралата пък да не говорим. Ама една средностатистическа българка е удобният виновник за големите играчи. Обществото ни е на смъртен одър и разговорите тук вече са безполезни. Дали ще направим повече .....

г-н Тасков казва , че тя не е виновна и ще я защитава до последно.Това е негово право и е нормална човешка реакция , но кой тогава е виновен като колата на неговата дъщеря блъска автобуса ?

Блъскането на автобуса е причинило реакцията на шофьора му, но все още не е убило никого това блъскане към него момент!

И ако не беше това блъскане щеше ли да се налага на шофьора да реагира въобще някак ? Учудвате как сте склонни да оневините първопричинителя и да обвините човек от който искате да реагирв суперадекватно в определено трудна ситуация.Странни сте.

не бих искал да съм на мястото, нито на жертвите, нито на родителите на тази жена, всеки от нас може да е и от двете страни, държавата направи всичко възможно да опростачи хората, да толерира корупцията на всички нива, включително взимане на книжки и това спомогна за толкова много трагедии по пътищата, сутринта един гнусен селяндур засече тролея и псува иска да бие шофьора, с разговори и медии не става, трябва вече да стане нещо, след като смъртта по пътищата не ни спира, какво ни спира тогава, какво ще ни уплаши тогава ... българите хора ли сме изобщо, изроди ли сме, какво сме!

Слабият контрол по пътищата предизвика чуство за безнаказаност и желания за саморазправа!