В 15.40 часа на тел. 112 е получен сигнал, че в близост до завод “Сокотаб” на пътя между Пловдив и Радиново са се ударили два леки автомобила - “Хюндай” и “Алфа Ромео”.

При сблъсъка на място са загинали водачите на колите – 57-годишен мъж и 54-годишна жена. На път за болницата е починала и 58-годишна пътничка в Хюндая. Трите жертви на катастрофата са от Пловдив.

Служители на полицията продължават работата по изясняване на причините за случилото се.

Това е поредната катастрофа с жертви в последните часове.

54-годишен мъж и 51-годишната му спътничка загинаха при челен удар между два леки автомобила снощи на пътя между пловдивските села Калековец и Стряма. В болница със сериозни травми са настанени 23-годишен младеж от Пловдив и двамата му спътника – 31-годишен мъж, също пловдивчанин, и 23-годишна девойка от Калековец.

54-годишна жена пък загина тази сутрин около 8.10 ч на магистрала "Тракия". Товарен автомобил "Скания", при движение в аварийната лента, се ударил в спрял "Фолксваген Поло", до който стояла жената.

Два часа по-късно 45-годишен мъж загина при катастрофа на пътя между Луковит и село Петревене. Ударили са се челно лек автомобил „Опел” и камион.

В края на миналата седмица 9 души загинаха, а 12 бяха ранени при няколко катастрофи.

По данни на МВР от началото на годината в страната са загинали над 300 души, а пострадалите са повече от 4100.