Британският предприемач Стив Уолш, който зарази с новия коронавирус 11 души във Франция и Великобритания, беше изписан днес от болница, предават ТАСС и БТА. Агенциите се позовават на британския в. "Сън".

Вестникът цитира говорителя на британската национална здравна система професор Кит Уилет.

Стив Уолш, жител на английския град Хоув, се заразил с вируса по време на конференция в Сингапур.

На връщане за Великобритания той отседнал за няколко дни в зимен курорт във френските Алпи, където заразил няколко британци, отседнали в хижа, съседна на неговата.

Петима от тях били хоспитализирани във Франция, а един - на испанския остров Майорка.

След като се върнал във Великобритания на 28 януари Уолш заразил още пет души с коронавируса, включително двама лекари.

Утре изписват и 19 испанци, които бяха репатрирани от Китай на 31 януари заради епидемията от коронавируса. Никой от тях не е бил заразен, съобщават Ройтерс и БТА. 

Испанците са под карантина във военна болница в Мадрид откакто бяха евакуирани от епицентъра на епидемията, китайския град Ухан, с организиран съвместно с Великобритания полет, с който се върнаха и 83-ма британци.

До момента испанските здравни власти са потвърдили два случая на заразяване с коронавируса в страната: германец на Канарските острови и британец на остров Майорка.

Световната здравна организация предупреди, че епидемията е заплаха от световен мащаб. Към днешна дата в Китай са потвърдени над 1100 смъртни случая от коронавируса.