Събирането на подписи ще започне в петък в 09:30 пред Народното събрание, където от 08:30 протестиращи ще започнат да се събират „На кафе пред парламента”.

Причините за искането на оставката са свързани с това, че според протестиращите Волен Сидеров е подбудител на незаконни действия и заради неетичното му поведение.

Вчера той нарече протестиращите алкохолици и наркомани, заплаши с "граждански арести" и предупреди, че ще налага закона на Орлов мост.

Според един от организаторите на подписката, са необходими най-малко 1500 подписа, за да бъде Волен Сидеров санкциониран.

Две седмици протести

Хиляди хора отново се събраха на поредния протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Шествието тръгна от Министерски съвет, премина през Народното събрание и блокира кръстовищата при Орлов мост и "Моста на влюбените" край НДК, а накрая по традиция хората обстрелваха с яйца и домати централите на БСП и ДПС.

Много от протестиращите носеха различни плакати, посветени на Волен Сидеров и неговите изказвания през деня. Едно от момичетата носеше написан от нея лист: "Г-н Цацаров, прокуроре, не игнорирайте Волен!" А на друг плакат се четеше: "Речникът ми е беден да опиша какво става".

Друго, което обсъждат протестиращите на Орлов мост, са предложенията за промяна на Изборния кодекс. Беше дадена идея, ако има сред тях юристи, да съберат предложенията и да ги оформят.

Пред централите на БСП и ДПС протестиращите скандираха „оставка”, „мафия”.
Сградата на БСП беше замеряна с рула тоалетна хартия, а нецензурни думи бяха отправени по адрес на лидера на партията.

Пред сградата на ДПС, участник от протеста, във видимо нетрезво състояние, се опита да комуникира с полицаите, които бяха оградили входа на сградата. Той поиска да се ръкува с тях, но те го помолиха да не го прави предвид мерките за сигурност. Протестиращият не възприе положително този отговор и се възмути, за момент пред него се събраха няколко полицаи, но познат на младежа го отдръпна настрани и го успокои.

Протестното шествие се отправи към Министерски съвет. Движението на бул. „Ал. Стамболийски” бе блокирано.

По-рано, в началото на протестното шествие, демонстрантите съвсем за кратко се спряха пред сградата на Народното събрание, която беше оградена от жива верига от полицаи и ограждения, зад които имаше паркирана линейка.

Органите на реда, които спираха движението по ул. „Раковски”, държаха в ръцете си по едно бяло цвете. По думите им, цветята са им били дадени от протестиращите.

Сред издигнатите лозунги и плакати от протестиращите имаше един с изображение на прасе-дявол, което си мисли: „Яде ми се пържен Станишко!”. Мъжът, който държеше плаката имаше завързана лента на челото, на която пише „На зъл орех, зъл прът”.

Двама мъже издигнаха личните си карти, вместо лозунги в знак на протест срещу кабинета на Орешарски. Единият мъж беше издигнал на високо личната си карта, а другият държеше документа си за самоличност с лист на, който пише „Олигархични боклуци, искаме да поемете не политическата, а наказателна отговорност”.

Две протестиращи момичета изтанцуваха валс, като носеха маски с ликовете на  Волен Сидеров” и Бойко Борисов. На гърба на едното от момичетата бе закачен лист с надпис „Последният валс на властта”.
 
Групи от по няколко полицаи патрулираха сред протестиращите. Полицаите отново са с жилетки, на които пише „Антиконфликт”.

Сутринта протестиращите отново се събраха пред парламента, но днес бяха принудени да стоят зад огражденията на разширената зона за сигурност.

Протести имаше и в други големи градове в страната.