Иван Палчев е писател, журналист, депутат от ДПС във ВНС и в 36-о Народно събрание. Бил е наш посланик в Баку (2004-2008).

Циганският терор взе поредната си жертва - жестоко пребит бе български военнослужещ, командос от бригада "Специални сили". Настанен е в болница в тежко състояние.

Сумирайки случаите на циганското издевателство над българите, могат да се направят следните изводи:

1. Турското робство изглежда като сладка дрямка в сравнение с циганската робия. Тогава българинът е бил беззащитен, защото е нямал държава с всичките й атрибути: армия, полиция, съд, прокуратура, специални сили. И все пак е имал изход - да заколи двама-трима османлии, да хване гората и да се превърне в поредния хайдутин-закрилник.

Днес има "просперираща" държава с мощни силови структури и още по-мощни съюзници по линия на НАТО. Отглежда "щастливи" кокошки и е научен да не се срамува, че е най-беден в Европа. Забранено му е на циганския терор да отговаря с терора на държавата. Защото държавата му е европейска, членка на разни леви и десни "европейски семейства", защитник на демокрацията, заклела се да пази правата на човека. Особено тези на човека-циганин.

2. По отношение на изнасилванията ние сме на по-предни европейски позиции. Там изнасилвачите са пришълците-емигранти, тук - нашите родни цигани-мигранти от най-първата световна вълна. Водим в класацията и по отношение на възрастовия диапазон на изнасилените - от невръстни момичета до 80-годишни баби.

3. В обединена Европа емигрантите веднага оформиха своите гета и наложиха в тях собственото си разбиране за власт и порядки. Подобна вторична власт, с по-големи права от официалната, в нашите цигански гета я има по-отдавна.

4. Там хранят обилно пришълците с щедри държавни подаяния. Тук целият цигански народ също е на обществена издръжка. Държавата ни не дава и да се шукне за някакви промени в статуквото - срещу някой допълнителен лев циганите се отплащат щедро на партиите по време на избори.

5. Има една случка от началото на 90-те години. В Пазарджик цигани изнасилиха една бременна българка. Шеф на полицията там беше полк. Арлин Антонов. Той веднага дислоцира подчинените си около гетото, после влязоха в него и въведоха ред. Направиха го така, че в следващите 3-4 години в града се възцари мир и спокойствие. Това бе реакция на държавата, която в онова време все още я имаше.

6. Какъв е изводът? Ако няма адекватно държане на държавата със золумите на циганите, ще се случи катаклизъм. Доскоро Балканите бяха барутният погреб на Европа, а днес циганските гета са барутният погреб на България. И те могат да взривят страната, много преди изригването на калдерата в Парка Йелоустоун с САЩ.

7. Пострадалият военнослужещ е част от българското войнство, на което върховен главнокомандуващ е президентът Румен Радев. Очаквам в близко време президентът да произнесе гневна проповед и даде насоките за справяне с това бедствие.

8. Знаете ли, че наши братя цигани живеят и в селищата с преобладаващо население от български турци. Да сте прочели в полицейските бюлетини за някакви кражби, ексцеси, изнасилвания в тези български населени места? Ако не сте чули, трябва веднага да се инициира среща с г-н Мустафа Карадайъ, председател на Движението за права и свободи и да се обсъди един единствен въпрос - какви цигани живеят по тези места и как така са толкова кротки и законопослушни. Навремето, като депутат на ДПС, зададох този въпрос на моя приятел Юнал Лютфи. "Иване - каза ми той,- няма полиция-молиция, ние сами се оправяме с подобни бабаити. И затова турските цигани са кротки и добри хора".

А иначе, не закачайте Сорос. Пак в началото на 90-те години, той бе обявен за "почетен доктор на Софийския университет". Още пазя поканата за това събитие.