"Високопоставени служители в камарата надушиха какъв вятър духа и разпоредиха да се заличат следите от привилегии. Изчезна табелата, която забраняваше присъствието на външни лица в залата, където депутатите четат вестници, но най-често я използват за дълги дрямки. Магически се изпари месинговата плоча в пощенския филиал, която предупреждаваше да се дава предимство на "почитаемите депутати", пише БТА.

Дори бюфетът в Камарата на депутатите се приспособява към задаващите се промени. Имаш чувството, че влизаш в български търговски център, казват някои. Не, прилича на ГУМ (съкращение от руски, Държавен универсален магазин) в съветска Москва, подхвърлят други.
На тезгяха остават мухлясали сандвичи, малко плодове със скапан вид и някой и друг не особено ценен шоколад. Изчезнали са кутиите с маркови шоколадови бонбони, както и малкото бутилки с прилични вина.

Навсякъде са поставени цени, за да се покаже, че тук не е по-евтино от другаде. Усилията са напразни, тъй като онзи ден, когато "грилините" ("щурчетата", привържениците на Грило, чието презиме в превод означава "щурец" - бел.ред.) направиха екскурзионна обиколка на двореца "Монтечиторио" (където се помещава Камарата на депутатите), те внимаваха да останат далеч от бюфета, сякаш той е сатанинско място," посочва вестникът.

Партията "Движение 5 звезди" спечели на изборите през миналата седмица 108 места в Камарата на депутатите и 54 места в Сената.

"Кориере дела сера" отбелязва днес своята 137-годишнина и е най-тиражираният италиански вестник с 445 хиляди екземпляра. Гръмогласни вестникопродавци разпространяват първия му брой на 5 март 1876 г. на площада пред Миланската скала.