Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви - двама мъже и жена. Няма нови сигнали за изчезнали хора. Това съобщи МВР в обобщена към 11:30 часа информация.

По-рано МВР съобщи за потвърдени две жертви (двама мъже) и за издирвани две жени. Съобщи и за установен труп на жена, въвлечен обратно в морето.

Полицейски екипи на ОДМВР - Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол, за да се предотвратят свлачища на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите са на място при повредена или унищожена собственост на граждани, с намерението да не допускат мародерски действия.

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия разчистват пътя за с. Фазаново, като изрязват и преместват дървета и клони, проверяват и проходимостта на пътя. Екипи огнеборци отводняват помещения в с. Лозенец и к-г "Оазис".

Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, за да не се допусне преливането им, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода.

Пожарникари участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се.

Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.