. Традиционно най-купуваните стоки са агнешко месо, козунаци и яйца. Според сметките на Държавната комисия по стокови борси и тържища тази година празничната трапеза ще ни излезе около 100 лв.

Пак според техни изчисления в момента е установена моментна стабилност при цените. Все пак вариации може да има в зависимост от самите търговци. В повечето магазини един козунак се продава между 1 и 10 лева.

При агнешкото месо пък винаги по това време на годината се наблюдава увеличение. В момента килограм агнешко бутче или плешка може да бъде закупен на цени от 11 до 15 лв. А цените на яйцата обикновено са промоционални, съобщи „България он ер“.

От Комисията за защита на потребителите предупреждават да внимаваме за фалшиви промоции и оферти, защото не е задължително червеният етикет непременно да означава по-ниска цена.

Те призовават също да внимаваме с това от какви търговци пазаруваме, добре е да не са непознати за нас или такива, които откриват сергии непосредствено преди великденските празници. Експертите съветват да внимаваме с количествата храна, които закупуваме, тъй като е възможно да се стигне до изхвърляне или преяждане.