По пътя си гей шествието привлече вниманието на много софиянци, предаде Агенция “Фокус”. Много граждани излязоха по балконите на кооперациите си и от заведения, за да наблюдават гей парада. Шествието от Моста на влюбените на НДК до Паметника на съветската армия се конвоира от полицията. Начело беше камион-платформа, окичен с балони и знамена.
Противниците на гей-парада се отказаха от алтернативно шествие, след като от общината им поискаха друг час и място за протеста им.

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев, който е кандидат за кмет на Столична община, също се включи в шествието, но твърдо заяви че не е гей. Кадиев заяви „Тук съм, за да внеса в цялата атмосфера на агресия, която е в държавата, нотка на нормалност. Трябва да бъдем толерантни и да приемаме хората такива, каквито са. Те са толкова софиянци, колкото и ние”. Кадиев подчерта, че е дошъл, за да подкрепи „нормалността и толерантността”.

Запитан дали ще подкрепи промените, които хомосексуалните искат в Наказателния кодекс, свързани с престъпленията на омраза и на хулиганство, Кадиев каза, че не е запознат, и че е водил с тях разговори единствено за морална подкрепа. Не е ставало въпрос за финансова подкрепа, нито за промени в законодателството. Във връзка с исканите повече права от гей-двойките, Кадиев обясни, че не е запознат с тази материя. „Аз не съм гей активист, не ме възприемайте като такъв” – каза Кадиев. „Ако говорим за хомосексуалните бракове, не бих ги подкрепил. Ако говорим за осиновяване на деца от хомосексуални двойки – също не бих ги подкрепил. Иначе е тяхно право да са такива, каквито са. Считам, че нормалното семейство е от мъж, жена и дете” - каза Кадиев.

Участниците в „София прайд” се събраха на Моста на влюбените. Имаше засилено полицейско присъствие и специален пропускателен режим за участниците в проявата. Видимо се бяха събрали между сто и двеста души. От „Гърция прайд” са подкрепили проявата в София и носят знаме с надпис „Целуни ме навсякъде”. На друго знаме пише „Благодарим на „София прайд”. Тук сме, защото ни има”, от ЛГБТ – Пловдив. „Солидарни срещу хомофобията и расизма” е друг надпис на плакат, подписан от „Антиавторитарно действие”. Много от участниците носят шарени знаменца с цветовете на дъгата.