Оградата около Паметника на Съветската армия на първо място има ролята да защити гражданите от падащи плочи, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по повод ограждането на Паметника на Съветската армия. Тя коментира темата по време на проверка на построяването на автоматизираната система за сметосъбиране в район "Младост".

"Има решение на Общинския съвет от преди няколко месеца. Новият областен управител изяви готовност и воля да реализира това решение", посочи Фандъкова, цитирана от БТА. И допълни, че паметникът е обследван и не е достатъчно сигурен. По думите ѝ след сигурността на следващо място ролята на оградата е да изпълни това решение на Столичния общински съвет.

"Това че политическите лидери намират за много добра възможност да правят кампанията си, всеки да мобилизира своите симпатизанти чрез паметника, със сигурност е част от кампанията за местните избори", коментира столичният кмет.

"Очакваше се напрежение, за мен е важна сигурността на града. Направих среща с министъра на вътрешните работи, бяхме в непрекъсната координация с оглед и провеждането на футболната среща", каза Йорданка Фандъкова по повод вчерашното засилено полицейско присъствие около Паметника на съветската армия.

"Полицията си свърши работата", каза още тя.