Над 1 милион лева санкции заради лошо качество на работата може да получи фирмата, която ремонтира улица "Граф Игнатиев" в София. Това посочи кметът Йорданка Фандъкова и допълни, че ремонтът не е приключил. По договор обектът трябва да е готов до март въпреки поетия ангажимент, че ремонтът ще приключи предсрочно и ще бъде възстановено движението на трамваи до края на месец октомври.

"Няма да допуснем да бъде приет обект, който е в недобро качество. За лошо качество на фирмата ще бъдат наложени санкции, ако това се окаже така, над 1 милион лева. Ще връщаме изпълнителите, докато не направят нещата, както трябва, а за забавянето също се дължат допълнителни санкции. Към момента аз искам от господин Крусев да прави това, което прави - да бъде на обекта, да следи и да не допуска някой да не си върши добре работата", коментира Фандъкова пред БНР.Припомняме, че "Политическа група 5" и "Зелените" в Столичния общински съвет ще поискат оставки на всички, които са отговорни за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Стойността на проекта за ремонт на "Графа" е над 24 млн. лв. и трябва да приключи до края на годината.

Във Facebook се появиха снимки на некачествено поставени тротоари и плочки на вече готова част от емблематичната столична улица, което предизвика вълна от възмущение.