Осъденият на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман, който беше освободен почти 7 години предсрочно от Софийския апелативен съд (САС), заминава за Брюксел по покана на "Да, България", за да разкаже пред Европейския парламент за преживяванията си като затворник у нас и за българските затвори. Това разкри в свой пост във Фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки.

В програмата на дискусията "Затворниците в Европа", организирана от групата на Европейска обединена левица/Северна зелена левица в ЕП, Полфрийман е описан като "неправомерно осъден за убийство".

"Организаторите на тази среща са т.нар. "градската десница" от ПП "Да, България", крайните марксисти, комунисти, климатични екстремисти и болшевики от крайната левица в Европейския парламент", коментира Джамбазки.

Ето и целият коментар от неговата фейсбук страница:

"Така.

Представителите на "градската десница" от ПП "Да България" канят своите съмишленици на среща с осъдения убиец Джок Полфрийман в Брюксел, организирана от крайните марксисти, комунисти, климатични екстремисти и болшевики от крайната левица в ЕП.

Пак ще повторя:

- Градската десница ПП"Да България";

- Крайната левица в ЕП, Че Гевара, петолъчки, сърпове и чукове, климатична истерия, джендър кресчендо;

- Джок Полфрийман, доказан, осъден убиец;

защитаван от антибългарския ХК;

- Освободен от подпомаганите от чичко Сорос приятели на ДеБъ в "независимия" съд;

- Среща на всички тях в ЕП;

Нещо неясно?

Всичко е така"