Две групи протестираха пред Съдебната палата днес. Едната бе срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, а другата - младежите с черни тениски и татуировки, познати от демонстрацията във вторник. Общият брой на демонстратите бе няколкостотин души.

През цялото време между двете групи тлееше напрежение. То се изрази най-вече в размяна на словесни престрелки, въпреки че в един момент захвърчаха стотинки и празни пластмасови бутилки. За сигурността на мероприятието на място имаше голям брой жандармеристи. Част от служителите на реда бяха облекли светлоотразителни жилетки с надпис "Антиконфликт полиция".

По-рано днес пленумът на Висшия съдебен съвет единодушно гласува изслушването на кандидата за главен прокурор Иван Гешев да е на 24 октомври от 10:00 часа в заседателната зала на кадровия орган на ул."Екзарх Йосиф". Датата беше посочена и в хронограмата за избор на обвинител №1, но законът изисква на специално заседание на пленума да бъдат посочени часът, датата и мястото за изслушване и избор.