Най-големият български портал Dir.bg отпразнува 20-годишния си юбилей с конференцията "20 години Dir.bg: The Next Bulgarian web", организирана с подкрепата на Innovation Starter, която премина под егидата на президента Румен Радев.

Първият български интернет портал остави 20-годишна дигитална следа и събра вчера на едно място основателите на първите уеб сайтове, новите звезди в интернет пространството, уеб дизайнери, агенции, рекламодатели, които заедно се вълнуват от качеството и свободата на медиите.

Конференцията откри президента Румен Радев:

"Без градивната сила на информацията не можем да говорим за прогрес. Но не трябва никога да забравяме, че информацията може да има и огромен разрушителен ефект и накъде ще насочим тази информация и как ще я използваме, зависи от нас", заяви президентът Румен Радев.

Той се обърна към гостите на форума, като ги призова да не забравят огромната обществена отговорност на медиите. "Нека не забравяме, че лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително. Но сметката накрая плащаме всички ние", посочи Румен Радев.

По думите на президента качествените онлайн медии не са само бизнес, а кауза, и апелира да не се допуска превръщането на медиите в пропаганден рупор.

Вижте повече във видеото от първопроходчиците и новите изгряващи звезди на уеба: