"Един ден, не знам дали вече беше станал кмет или премиер, той /бел. ред. Б. Борисов/ ми каза: "Аааа, да не мислите, че аз не съм ви наблюдавал". Викам: "Генерале, ако пък вие си въобразявате, че аз не съм ви наблюдавал, докато съм ви гледал в тила толкова често..." Това заяви в специално видео интервю бившият премиер Симеон Сакскобургготски в отговор на въпрос какво е научил от сегашния премиер Бойко Борисов. "Така че и двамата сме се наблюдавали. И може всеки един да се е понаучил на нещо", допълни с усмивка Сакскобургготски.

Интервюто е от поредицата "Личности, които промениха България през последните 20".

В него бившият премиер коментира дали си е тръгнал огорчен от политиката, темата за царските имоти, "алергията" си към "диктата на Великите сили", от чиято политика страдат народите. Сакскобургготски говори за войната в Сирия, за бъдещето на Европейския съюз и за това, къде е мястото на България в конфликта САЩ - Русия.

Последният български цар си спомня драматични моменти от своето детство и как е научил за кончината на баща си цар Борис III. Споделя и как заедно с майка си и сестра си напуска България, разказва любопитни детайли от живота си като млад, от времето в имиграция и уроците, които е научил от тогава до сега.

Какво не си е казал с Живков, какво си е казал с Иван Костов, преди лидерът на СДС да загуби изборите, търси ли го днес за съвети премиерът Бойко Борисов и ще ходи ли на предстоящата кралска сватба на принц Хари с Меган Маркъл - всичко това ше научите утре в Дир.бг от ексклузивното интервю на Ваня Николова със Симеон Втори. 

Видео: Екип на Dir.bg