Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Бойко Борисов отделно изказа съболезнования на близките на загиналите на фейсбук страницата си: 
"Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ „Тракия”. Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят. От страна на болниците и институциите са предприети всички мерки за оказване на помощ на нуждаещите се", заяви Борисов.
Президентът Румен Радев също изказа съболезнования: 

"Изказвам искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала "Тракия" днес. Както аз, така и цялото ни общество, сме съпричастни с болката и скръбта ви", написа президентът Румен Радев на официалната си страница във Фейсбук.

Държавният глава пожелава леко възстановяване на всички пострадали и благодари на всички медицински екипи, които помогнаха на ранените и полагат грижи за лечението им.

При жестоката катастрофа загинаха шестима, бяха ранени 22-ма. Сред пострадалите има и дете.
МВР откри временна телефонна линия, на която през цялото денонощие близки на пътниците в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им. Кризисните телефонни номера са: 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60.

Изпълнителният директор на фирма "Юнион Ивкони" Георги Атанасов заяви пред Дир.бг, че автобусът се е движил с 96 км/ч. по магистрала "Тракия" в момента на удара. Според резервационната система за билети на фирмата, в него са пътували 43-ма души. Автобусът се е движил по маршрут Бургас-София, като в Сливен шофьорите са се сменили и зад волана е седнал 33-годишен водач, допълни Атанасов.

В района на 27-ия километър край разклона за Вакарел, лек автомобил се е завъртял и е ударил странично автобуса, който се е преобърнал. При катастрофата, станала около 11.25 часа.