14 април е обявен за ден на национален траур

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Обратно в новината

Коментари - 14 април е обявен за ден на национален траур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По пътищата за съжаление карат много слаби шофьори,а защо ще разпитват само водача и фирмата на автобуса,след като се разбра,че жената,която си е признала вината не я проверяват? Може би е някоя,за която са се обадили.Би трябвало веднага да я задържат след като отнема човешки животи.

И кифлата и рейсажията са рожби на демокрацията /слободията де /.................и още......е хеееееейййй ...и т.н......... А имали държава ?????

Защо постоянно разглеждате версията че колата е ударила рейса. А защо не , рейса тръгва да изпреварва, без да гледа в огледалата, колата е успоредно на рейса, шофьора на автобуса чува удара и свива рязко надясно. Резултаъа го дискутираме тука. Тубарите редовно изпреварват без да се съобразяват има ли или няма коли в лява лента. Те изхождат винаги от идеята че са по-големи и тежки.така че глупостите че колата е изтикала рейса го забравете

Ако автобусът беше тръгнал да изпреварва и удари колата вдясно, след което се прибере ряско, можеше да не се обърне, можеше и пак да се обърне. Но и в двата случая колата щеше да удари мантинелата и в зависимост от скоростта, можеше и да е от другата страна на магистралата. Не зная как си с физиката, но ако имаш познания по тази наука, щеше да си го представиш ... или поне да си го нарисуваш с вектори, за да го разбереш. Не е едно и също дали автобусът от лявата лента удря колата вдясно, или колата вдясно удря явтобуса в лявата лента.

ряЗко ... извинявам се, съседни клавиши са, а и пиша от нова клавиатура ...

Защо си го представяш буквално удар от автобуса към колата. По-скоро зализване, или да кажем че се е изтъркал в нея и е последвало рязко връщане на волана надясно

Ако се казва ...Прост народ -слаба държава . Тогава питам . Колко трябва да е булгаристанския ??? За да няма въобще държава ,а територия на неуки отрепки окопали се у Парламенто за лична изгода.

Коя е шофьорката от автомобила..... елегантно и лаконично се премълчава....

ДИР-а се променя !! Не чете ли каква анкета бяха спретнали ?? НО с голямо НО ... без да можеш да коментираш!! Точко като по времето на Бай Тошо!

деер

Какъв траур? На кого му пука?

Е това е само да ти е заето съзнанието ! А не да се каже точно и ясно ,какво ще бъде или ще се направи! Ефтини трикове за манипулация на масите!

Дайтеда обявим 1 годишен траур за БГ,която умира. Всеки ден нелепо умират хора в БГ,да не говорим за жертвите на отровните храни и стреса.

То тази територия вече става като дивия запад! Добре дошли в миналото . Магистрала Тракия си става ,като магистралата на Ада !!

ВИЖ МАНТИНЕЛАТА КОЯТО ЗАПОЧВА ТОЧНО ПРЕД МЕСТОТО НА ИНЦИДЕНТА! АКО ИМАШЕ МАНТИНЕЛА АВТОБУСА НЯМАШЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ И ПОСТРАДАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМА. НО В ДЪРЖАВАТА НИ ВСИКО Е ГРАБЕЖ И ИЗМАМА. ВЪЗМУТИТЕЛНО Е ИЗКАЗВАНЕТО НА МИНИСТЪР НАНКОВ СПОРЕД КОЙТО ВСИЧКО БИЛО НАРЕД в. т. ч. и МАНТИНЕЛАТА! НЯМАТ СРАМ И СТРАХ ОТ БОГА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НИ БАНДИТИ!

Коя е убийцата? Защо се премълчава всичко за нея? Явно е близка на Бойко Борисов! Ако не е нека той да каже коя е тя?

Стига вече, Бойко, та Бойко. ББ ли я накара тази кифла да кара кола, че да се блъсне в автобуса. Някои като не могат да карат, що се качват на кола. Коя е тя, каква е, какво толкова я премълчават виновницата за този толкова трагичен инцидент?!?!

Човешкият живот във България,не струва повече от кучешкият,правете му сметката за какво става въпрос,който може и има връзки нега се изнася от тази пропаднала позарникарска държава,ще си останат замо Римляните от тъмен цвят и политиците след време във тази Държава,то бели и умни хоха няма да останат да робуват тук на крадци и олигаси като Магарешки,Пеевски и Далавери Симеонов Винкело.

Ами министърките .....То една няма компетентна! Павлова - ненагрухтялото се прасенце ! Травестита Ангелкова ,дето изнамери поставени и некомпетентни съветници ! Да я били съветвали??? Ми това значи ,че Крумовградския траверс е прост галош !!!

Коя е убийцата? Защо се премълчава всичко за нея? Явно е близка на Бойко Борисов! Ако не е нека той да каже коя е тя?

но за разлика от теб не съм бягал от часовете по физика! 1. Автобусът се е движел с по-висока от разрешената за този вид МПС скорост! 2. Налице е неадекватна реакция на водача на автобуса след съприкосновението с леката кола (виж накъде са насочени гумите на автобуса. 3. Няма никакъв начин лек автомобил, в случая с около 20 пъти по-малко тегло от този на автобуса да го преобърне при положение, че двете МПС-а са са движели успоредно, а съприкосновението м/у тях е станало по средата на дължината на автобуса Последният в крайна сметка и точно поради неадекватната реакция на проф. водач навлиза в аварийната лента и от там в канавката!.

Всички съчувстваме за загубата и страданията на пострадалите хора. Всеки ден - поредна трагедия на пътя. Безотговорност, безразсъдна смелост, избиване на комплекси, лоша подготовка, лоши закони и...ЛИПСА НА ВСЯКАКЪВ КОНТРОЛ! Г-н премиер! Първо прекратете хаоса в държавата, тогава се обърнете към международните проблеми! Кое министерство си върши работата компетентно? Резултатите показват, че нито едно. Помислете за оставка, защото чашата е на път да прелее.

Никакъв траур няма да спазвам. Ще си налея вино, ще си пусна музика и ще разпускам. Писна ми от крадливи политици, от лъжливи частници и нагли олигарси. Пет пари не давате за обикновените хора и ви все тая дали те ще живеят или умрат.

Премиерските изявления граничат с цинизъм! Държавата е в пълен хаос, управляващите демострират пълно безсилие да се справят с проблемите, но се скъсват да се хвалят колко успешно им било председателството.

всички карат като бесни, а като стане беля, търсят вратичка в закона през която да се измъкнат

стига с тези формални траури.ако е така тук в турция всеги ден трябва да има траур.

А отговорност и оставки няма ли да има.

Не щем траур,а обективно разследване и наказване на виновните вкл и по високите нива. Да се разследва и обяви публично всичко при превозвача,пътя,вкл.т.н. мантинели ок ли е?техническата годност на МПС ит.н.

при национален празник не се работи, защо не и при национален траур

Поредната "пожарникарска" история! Насрочените от хора мероприятия, какво ще ги правим? Отменяме сватбата защото нечия тъпа кифла почерни десетки хора? Жалко за пострадалите, но стига с тези пожарникарски мероприятия!

Не си длъжен да отменяш сватбата. Това не е като да умре Сталин или Брежнев!

Жени се ти на сватба без музика и ДиЖей.

Лицето Московски задържано ли е вече ?

Не,но е на силни депресанти,че всяка нощт сънувал кошмари.Незнам защо.Не пожелавам никой да е на неговото положение във този труден за него момент.

Бойко бяга от отговорност за калпавите вълнисти магистрали,не иска да подава Оставка и това си е,държавата се съсипа,но всичко е точно,нали така беше песента.

Реално трагедията засяга всеки нормален българин,доколкото всеки можеше да бъде на тяхно място,правилно е да се обяви национален траур обаче за всички загинали по пътищата,краино време е това безумие да се спре,вече дори пешеходците не могат да се движат нормално и спокойно в града

лошо, лошо , лоши пътища, лош транспорт, лоши водачи на тежки и леки автомобили, лоши хора лоши гени.При такава лоша действителност ангелчето как да помага. жалко за нелепо загиналите. мир на прах им

Много нормално и спокойно се движат, като зомбита са! Това е проблемът!

Така е, за съжаление това не е изолирана трагедия. В градовете пешеходците са изгонени от тротоарите от паркирани коли и докато притичват по платната са в непрекъснат ловен сезон от страна на шофьорите; децата са изгонени от приватизирани детски градини /най-много бяха приватизирани от кмета Софиянски, който знам че е български гражданин, бих искал да спомена и етническата му принадлежност, за да съм в крак със съвременните тенденции да се споменават също етнически, национални и религиозни характеристики на едни или други обществено влиятелни персони, но не съм съвсем сигурен/, деца и останали граждани също бяха изгонени от паркове от крадливи дипломати, с афинитет към кукувичо настаняване в паркови пространства, както и от градинки поради точково презастрояване и разрешения за строителство без норматив за задължителни паркоместа във или около всяка сграда. Пак добре, че Тодор Живков построи тези магистрали та поне изключително опасните насрещни удари са елиминирани от разделените насрещни движения.

Веднага ли сега. При катастрофата на същата магистрала през 2011 г. край Пловдив жертвите са осем, а траур е обявен. За взрива в Хитрино жертвите са седем.

Ден на национален траур седва дас е обявявя, когато има повод, който засяга пряко или непряко цялата държава. Колкото и да е тъжен повода, смъртта на 6 души не засяга никой друг освен семействата на тези 6 души. Това трява да се разбере не само от медии, но и от тъпите политици, които искат да се изкарат много състрадателни на гърба на чужда трагедия, за настъпването на която са допринесли пряко - чрез липсата на законност, чрез безхаберие, чрез толериране на поведение то на "наши" хора, разрушаването на институциите и правовия ред. Всичко това го правят всеки ден, после като дойде разултата "национален траур" ще обявяват. Само и само да се изкарат "загрижени" . Ще се загрижат като слезнат от кортежите и тръгнат с автобуса

Съгласен съм - правят си пиар от трагедията тиквите.

Тъй като конституцията отрежда на президента по-скоро представителни функции, на него му отива да изкаже съболезнования. Но да го правят управляващите вече девет години, които са виновни за състоянието на държавата, е недопустимо!

И за друго им лъснаха посраните задници на гербаджийското управление.... Алоооо.... Де ви са поддържаните алтернативни маршрути, дублиращи магистралата? А? Кажете бе, Бойко Б., Лили П., и настоящия шебек дедто е на мястото на Павловото Лили?