По случая е започнала проверка и са взети необходимите законови мерки, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.
Сръбският гражданин е бил задържан снощи за прострелването на граничния полицай Венцислав Алексов на 8 август.
 36- годишният И. М. Е избягал от затвора в Пирот, където излежавал 8- годишна присъда за 4 въоръжени грабежа на територията на Белград Ниш и Пирот, съобщи Захарин Пенов, директор на Гранична полиция.
По данни на разследващите органи сърбинът е прекарал няколко седмици в България преди инцидента. Той е проявил съпротива при ареста си снощи, но е респепектиран и предаден на дознател, уточни Станимир Флоров от ГДБОП. Министерството е щяло е да се справи по- бързо, ако не било възпрепятствано от служител на ДАНС, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Дъщерята на служителя на ДАНС е омъжена за сърбина.
Вижте снимки от ареста на сърбина
По оперативни данни избягалият затворник се е канел да напусне страната ни в посока Холандия и вече си е бил извадил фалшив документ за самоличност. Съпругата му пък е била задържана в Сърбия с неистинския пари, уточни Цветанов. Българският полицай е бил в почивка, когато е бил прострелян. Има 16 години стаж в системата на МВР. Награждаван е 4 пъти и е баща на три дъщери. На 8 август той видял между Драгоман и с. Галя лице с каскет и раница, прикриващ лицето си, което заподозрял като извършител на множество кражби на вили в района. При призива да се спре и да се легитимира непознатият открил огън с пушка с рязана цев. Алексов получава тежка рана в левия крак и е откаран във ВМА. Раната му все още отворена поради опасения от инфектиране, което може да доведе до ампутация, съобщи Цветанов. Той обеща да отпусне помощ в размер на 3000 лева на пострадалия полицай. Сърбинът е със 72 часова мярка за неотклонение по обвинение за незаконно влизане в страната. По останалите обвинения все още се работи.
Цветанов каза, че все още не може да се каже, че заловеният сърбин е същият човек, когото полицай Алексов е заподозрял за кражбите във вилната зона.