В първото полувреме на мача на националния стадион привърженици на ЦСКА счупиха седалки и ги хвърлиха по полицията. Причината беше спорно според тях отсъждане на съдията, предаде Фокус.

Вижте повече за мача тук >>>

Полиция и жандармерия имаше в сектор Г, като полицаите бяха замеряни със счупените седалки, със запалки и шишета. Полицията беше с палки в сектора на привържениците на ЦСКА, имаше сблъсъци.

След като отборът на ЦСКА поведе с 1:0 над Левски след дузпа, настъпи напрежение и в сектор Б, където са привържениците на Левски. Част от тях се опитаха да нахлуят в официалната ложа и да се саморазправят със седящите там. Мачът премина с обидни и нецензурни скандирания от агитките и на двата отбора.

От полицията съобщиха, че има 46 задържани. Служител на СДВР е пострадал леко по време на футболната среща. Eкип на БНТ също е пострадал леко.

След края на мача фен нахлу на стадиона, който веднага бе задържан. Полицията и жандармерията засилиха много присъствието си, за да не допуснат сблъсъци докато се разотиват привържениците на отборите.

Преди дербито феновете на ЦСКА блокираха Цариградско шосе при Орлов мост преди да се отправят за стадиона за вечното дерби.

Вижте снимки >>>

Полицията работи и по изясняване на инцидент, при който е пострадал водач на микробус с разградска регистрация и са нанесени материални щети по превозното средство от привърженици на столичен футболен отбор, пътуващи от Велико Търново за София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Днес малко след 12 часа автобусът с фенове е спрял за почивка в района на бензиностанция на автомагистрала Хемус, край село Осиковица. Част от привържениците са нанесли материални щети върху микробус с разградска регистрация, който е бил на същото място. Пострадал е и водачът на превозното средство, уточниха от полицията.

Преди, по време на и след мача имаше изключително полицейско присъствие в центъра на столицата около националния стадион, където се проведе футболната среща.