Пред журналисти в клуба на народния представител Миков написа "ЧРД" на нея, предаде БТА. Борисов обаче не я получи лично, защото посреща 55-ия си рожден ден в САЩ.

"Коя дата сме днес? 13-ти - петък. Честит рожден ден! Топката е специална, това е топката за рождения ден на Борисов, това е топката "Бразука", която е за финала на Световното първенство", обясни парламентарният шеф.

На въпрос дали така БСП символично прехвърля топката към ГЕРБ, отговори:

"Всичко означава, много неща. Всеки може да тълкува както си иска, включително да разглежда топката като въздух под налягане, защото тя това представлява".

Кафеварката, според него, вече е банална и затова не била добър избор.

Наскоро Миков отне кабинет на ГЕРБ в парламента, в който остана кафеварката за турско кафе на Борисов. Той няколко пъти се заяде с Миков да му я върне, но в крайна сметка си купи нова.

Парламентарният председател уточни, че подаръкът не е лично от него, а протоколен, затова топката ще бъде предадена на Борисов чрез протокола на Народното събрание.

Вижте снимки>>>

Цецка Цачева от ГЕРБ заяви, че засега подаръкът, който са приготвили на шефа си, се пази в тайна. Ще му го връчат след завръщането му от САЩ.

Пред торта със свещички и с фланелка на любимия „Реал Мадрид" Борисов пък отбеляза със снимка във Facebook рождения си ден.

Междувременно от ГЕРБ разпространиха прессъобщение, че се е срещнал със световноизвестния политолог Збигнев Бжежински, който му казал, че неговото правителство било най-доброто, а той е най-знаковият български политик за последните 25 г.