Малко след като представи проектокабинета си от заседателна зала в столичната болница "Софиямед", министър-председателят в оставка Бойко Борисов реши да направи обиколка из болничните стаи в отделението по ортопедия, където се възстановява след вчерашната операция на коляното. 

Видео от обиколката бе публикувано в официалния профил на премиера във Фейсбук. От кадрите се вижда, че Борисов е в болнична стая, където са настанени три жени. 

Още с влизането си премиерът в оставка се впуска в обяснения как е пострадал: "Тука е бъзикането. Е, ората ми викаха - не оди да риташ топка, обаче акъл не расте", след което пита една от пациентките: 

Аз тука три имам операции на лявото, а на дясното това е втора. Общо пет, а ти колко имаш?".

Снимка: Facebook

Жената му отговаря: "Мене само капачката. Преди време ходих в Банкя на процедури и паднах".

Борисов казва, че "това е хрущялът".

Пациентката добавя: "Ми капачка се нарича, не знам".

"Не, капачката е това и като се износи отдолу хрущялът, почва да боли", подчертава премиерът в оставка и с нескрита гордост допълва: "Аз станàх ортопед вече. Разбирам всичко, само като ги слушам докторите какво си говорят, и разбирам".

На съседното легло в стаята лежи друга жена, на която предстои операция за смяна на колянната става. Борисов я пита с метална ли ще й поставят и тя отговаря утвърдително. "Е, ставаме като робокопи вече", заключава министър-председателят в оставка.

След което си прави поредица от снимки с част от персонала в отделението. Постът му с кадрите е озаглавен: "Българските доктори са изключителни професионалисти, но и добрата дума лекува!".

Снимка: Facebook