Премиерът Бойко Борисов инспектира заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник. Попитан какво мисли за сваленото доверие към кабинета от страна на президента Радев, Борисов каза:

"Аз съм свалил доверието в президента Радев още през декември. Още тогава казах, че г-н Радев за мен не е президент, като обединител, защото разединява нацията. И се аргументирах, че той говори това, което БСП и ДПС говорят.Той не ни е избирал. Все едно да кажа, че свалям доверието от кмета. Това е пряка намеса в независимостта на властите, обрат на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира едно управление на няколко политически партии. Явно е, че проблемите, които има с прокуратурата, от които сме се дистанцирали."

Борисов каза още, че и днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила.

"Той е на настроения - само преди няколко дни даде висока оценка на правителството. Нямаме допирни с точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира. Той днес говори днес за водоснабдяването - нима кмета Владимиров не обясни, че повече от 70 г. неговата партия нищо не е правила", каза още Борисов.

"По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен", каза още премиерът и допълни, че президентът Радев не дава доверието, че да го сваля.

Сигурно е опасно да се атакува прокуратурата, затова се търси друг враг, отговори Борисов на въпрос, дали е съвпадение разкритията на прокуратурата за Радев и изявлението му днес.

"Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент, напротив - обратното. Изкарвам си мандата и ще си се занимавам с партията. Радев иска да отклони атаката върху мен и правителството, защото е по-изгодно, вместо да обяснява какво е правил - защо днес избра днес да е момента?", попита Борисов.

"В целия ми съзнателен живот, особено в последните 20 години като главен секретар, като кмет, като премиер по 20 часа съм в услуга на хората. И днес съм тук, защото искам на тези хора да им се помогне, да им се свърши работа. Какво щеше да помогне, ако не го правим. Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството. Проблемът му е и зависи от други институции", обясни премиерът.

Попитан дали проблемът на президента е свързан с КПКОМПИ още от времето на предишния шеф Пламен Георгиев, Борисов обясни, че не иска да слуша.

"Нито съм слушал, нито искам да участвам. Напротив. Ако тогава някой ме беше попитал, щях да кажа, че всеки за любимата жена е готов да направил нещо и да го оневиня да себе си. Виж, началника на кабинета му, където си пуска есемеси, Митко... И сутринта да ми дава оценка, келеш такъв, той ми дава оценка, него го гледах сутринта. Ще си пуска есемес... Аз за един есемес, хем тогава бях разговарял с г-н Панов, отидох лично във ВСС да се обяснявам ме направиха на луда калинка, а той си привиква прокурорите, когато има разследване. Това е проблемното според мен. И сега те търсят противопоставяне с правителството", сподели още премиерът.

Попитан дали има пряка връзка между записите, разпространени от прокуратурата, и свалянето на доверието от кабинета, премиерът каза: " Явно да. Прокуратурата е опасно да атакуваш. И затова си търси друг враг, за да отклоняваш... И ето вие, като някакви мисирки тичате и търъръръръ... Това правите...."

Последва реакция на журналистка, която казва на премиера, че не е редно да ги квалифицира така.

"Ми какво ме гоните като....", казва Борисов.

Друга журналистка обяснява, че "... ви гоним, защото сте премиер на държавата и трябва да коментирате, когато има позиция на президента".

"Аз съм свалил доверието в президента Радев още през декември. Ето това е официалната ми позиция", каза премиерът. 

"Извинявам се за мисирките, не сте мисирки. Беше малко прекалено", каза Борисов, а журналистка го апострофира, че те не са казали, че той е петел.

"Просто много бър, бър, бър... С цялото си уважение към вас го правя, разбира се", извини се Борисов.    

Относно строежа на водопровода към Перник Бойко Борисов разкри, че работят 7 багери, имаме километър и половина изкопан.

"Един камион тръби носи около 107 м., досега идваха по два камиона на денонощие", каза Караниколов.

"Събота и неделя да предупредите хората, които си идват по вилите, че ще затворят пътя", каза премиерът Борисов, съпроводен от кмета на Перник Станислав Владимиров.

Ръководителят на строителния обект демонстрира докъде са стигнали дейностите. Той допълни, че ще бъдат увеличени смените, за да бъдат завършени в срок. "По наши изчисления - 45 дни", каза ръководителят на обекта.

"Хората като видят, че се прави - не се сърдят. Сърдят се като видят, че не се прави - не ги подценявайте хората", каза премиерът.