Според него в гражданските формирования трябва да влязат бездомни и бедни хора, които ровят из контейнерите за смет, за да се прехранят. Пред Дарик радио той изрази надежда, че правителството и премиерът Бойко Борисов ще го подкрепят.

Вълев настоя за среща на четири очи с министър-председателя, пред който ще представи идеята си с конкретни предложения. Те предвиждат, ако държавата му даде картбланш да лови законно мигранти, да организира действията по границата с изключителна прецизност.

"Ние не отиваме да се бием, просто отиваме да им кажем, че не им е мястото тук и да се връщат", каза Динко.

Всички участници в отрядите задължително ще преминават през психотестове, а пистолет ще се дава на всеки десети.

"Ако премиерът и правителството ме подкрепи, за да има доброволни отряди, птиче няма да прехвръкне през границата. Ако ми разрешат да нося отговорност с подкрепа на правителството, ще го направя по най-строгия начин, ще бъде изпипано по най-добрия начин. Трябва хората, които носят оръжие, да имат разрешително. Да не сме тръгнали на екскурзия?! Не отиваме на границата, за да правим циркове, всичко трябва да е изпипано", каза още Динко.

По думите му, ако клошари бъдат включени в инициативата, ще бъдат отговорни, защото това ще е тяхното спасение.

Вълев ще се радва един ден, че е дал идеята и че ще го споменават с добро, защото го е направил с желание.

Той е убеден, че с личния си пример е вдъхновил Унгария за острата й политика спрямо бежанците и създаването на доброволчески отряди по границата.

"Унгария видяха от мен, защото Динко от Ямбол даде идея и те на база на тази идея събраха 3000 динковци и си решиха проблема", допълни младият мъж.

Той заяви, че не е изкушен от политиката и призова да не го атакуват от с предложение за включване в редиците на различни партии.

"Това не е моят спорт и не ме възбужда да бъда политик. Ако аз се кандидатирам за политик, означава да стана като всички останали. Аз не искам да съм като останалите. Аз може да имам малко, но си е мое", допълни Динко Вълев.

Той стана известен, след като се похвали сам във Фейсбук с видеоклип от задържането на 14 сирийски бежанци на границата. След като от Българския хелзинкски комитет подадоха в прокуратурата сигнал срещу него, започна разследване и той беше викан в полицията да дава обяснения.

През юли от БХК съобщиха, че проверката на прокуратурата в Средец е стигнала до извод, че има достатъчно данни, за престъпление по чл. 162, ал. 1 от НК – подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация.

Материалите обаче са изпратени на Софийската районна прокуратура, тъй като прокурор Маджарова приема, че резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица, а това е осъществено в ефира на телевизията, която е със седалище в София.