С помощта на хиляди доброволци организация, изпълняваща детски желания, изтри Сан Франциско от картата на САЩ и го замести с легендарния Готъм Сити, съобщава БНТ.

Петгодишният Майлс Скот e диагностициран с левкемия, когато е едва на 18 месеца. През юни лечението му приключва и той е в ремисия.

Когато пристига в Сан Франциско със семейството си, Майлс няма представа каква изненада го очаква, мисли си, че са дошли, за да му купят костюм на Батман.

Сутринта по телевизията обаче е призован от началника на полицията и така започва най-вълнуващият ден в живота му, за който на организацията "Намисли си желание" съдействат седем хиляди души.

В петчасовата операция се включи дори Белия дом. "Браво, Майлс! Ти спаси Готъм!", каза Барак Обама.

Баткид спаси жена в беда, залови злодея на Гатанката при банков обир и попречи на злия Пингвин да отвлече талисмана на местния бейзболен отбор.

Вижте снимки>>>

Семейството Скот е трогнато от инициативата, която успя да върне част от детството на малчугана, преминало в болници и процедури за лечение.

"Когато видях колко много хора се събраха, за да покажат подкрепата си към непознат, сърцето ми се стопли", сподели Ник Скот, бащата на Майлс.

Майлс получи ключовете на Сан Франциско от кмета Ед Лий, шоколад, яке на агент от ФБР, както и дарение от десет хиляди долара.