37-годишен мъж разби вратата на детска градина в Кърджали, отвлече 5-годишното си дете и избяга, като вдигна накрак две областни дирекции на МВР. Бащата е задържан по-късно на автомагистрала "Тракия" вследствие на съвместните действия на ОДМВР в Пловдив и Кърджали, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Сигналът за похищението е подаден около 9 часа тази сутрин на тел. 112. По първоначални данни мъжът е разбил врата в детската градина, заплашил персонала, взел 5-годишното си дете и отпътувал в неизвестна посока с лек автомобил "Хюндай". 

Незабавно е бил задействан целият състав на Районното управление в Кърджали, а данните за автомобила са подадени и на съседните областни дирекции.

Екипи на Областната дирекция на МВР в Пловдив локализирали и спрели колата на автомагистрала "Тракия".

В превозното средство, шофирано от 37-годишния мъж, били детето и бабата по бащина линия. Те са отведени в Районното управление в Раковски, като мъжът ще бъде отведен под конвой в Кърджали. 

Образувано е досъдебно производство за хулиганство. Предстоят процесуално-следствените действия под надзора на Районната прокуратура в Кърджали.