Младежите са на средна възраст около 18 години и са от благоевградското село Падеш. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Красимир Михайлов, цитиран от Дарик радио и "Фокус".

По данни на полицията от областната дирекция, събрани от разпити на децата и техни близки, се е оказало, че младежите са пили течност за чистачки.
"В неделя вечерта тийнейджърите са били на купон и са пили домашна ракия.
След изпиване на наличното количество ракия, празнуващите намерили бутилка от алкохол. То обаче се оказало не ракия, а течност за чистачки, което всъщност е довело до нантравянето на младежите", съобщи Йорданка Шаркова, говорител на Областна дирекция на МВР-Благоевград.

Полицията работи по случая. Разпитани са роднини и приятели на младежите.

Най-тежко е състоянието на 18-годишната Даниела Апостолова, съобщи местният сайт e-79.com. Момичето е в кома, на механична вентилация в реанимацията на МБАЛ-Благоевград и е направена консултация с токсиколог от „Пирогов”. Даниела обаче е с полиорганна недостатъчност и моментното й състояние не позволява да бъде транспортирана до София.
„Колегите полагат всички възможни усилия да спасят това момиче, но състоянието му е тежко”, допълни д-р Михайлов.

Останалите петима младежи са транспортирани с линейки на благоевградската болница в „Пирогов”. По пътя се е наложило да бъде интубирано едно от момчетата, което също е изпаднало в кома.

Течността, от която са пили децата, е изпратена за изследване в лаборатория в столицата, както и биологични материали от пострадалите. От болницата казаха, че само 30 милилитра от метиловия алкохол, който се съдържа в течността за чистачки, може да се окажат смъртоносни за човек, предаде БНТ.