Протестиращи се събраха за 108-и път в центъра на столицата, за да настояват за оставките на правителството и главния прокурор и за предсрочни избори. Тази вечер бе прибавено и искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради недостатъчните мерки срещу разпространението на коронавируса, за разлика от по-ранния протест днес - срещу носенето на маски на открито.

Хората бяха много по-малко, отколкото бяха през лятото, но отново се обединиха под мотото "Нас не ни е страх". Около 20:00 часа импровизираната трибуна, от която ежедневно се отправят посланията на недоволните граждани, блокира булевард "Цар Освободител" край Министерски съвет. Нямаше обаче напрежение. 

"След два отрицателни теста на г-н Борисов му вдигнаха карантината бързичко, нали? Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля, и друг, който да снима. И затова първите двама бегом напуснаха карантината", заяви иронично на микрофона един от Отровното трио - Арман Бабикян, по повод отменената карантина на премиера и Севделина Арнаудова от ГЕРБ, които са били контактни на заразения зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Тази вечер бе отменена и карантината на финансовия министър Кирил Ананиев. Очакват се резултатите от тестовете на колегите му Петя Аврамова и Десислава Танева.

Междувременно от РЗИ обясниха, че има нормативен документ, според който хора, чиято обществена работа е крайно необходима, се декантинират след отрицателен тест, въпреки че според изискванията това не е условие за отмяна на карантината и тя трябва да продължи до края.

"Натискът, който оказва протеста, мисля, че все пак дава някакви резултати - започва да става невъзможно да се случат исканията, които имаме, просто защото няма как чисто конституционно, отделно пандемията още не е достигнала пика си, много хора започват и да се разубеждават", коментира пред БНР един от събралите се на площад "Независимост".

"Аз съм тук, защото вече много ме е срам от това, което става в държавата, така че смятам, че трябва да се промени - само оставката на правителството и на главния прокурор няма да свършат работа. По-скоро съм тук за цялостна промяна на статуквото, на начина, по който се случват нещата", допълни друг протестиращ.

И тази вечер недоволните проведоха традиционното си шествие до Орлов мост.