На всеки кръгъл час в зависимост от потока автомобили трафикът ще бъде пренасочван. В участъка Стара Загора - Нова Загора през Раднево - Тополовград - Средец - Бургас, предаде БТА по информация от МВР.  В участъка Сливен - "Петолъчката" също на всеки кръгъл час движението, в зависимост от натовареността, ще бъде пренасочвано през Ямбол - Средец- Бургас.
От "Пътна полиция" са осигурени допълнителни сили за регулиране, подпомагане и насочване на движението. Служителите апелират водачите да шофират внимателно, да не предприемат рисково изпреварване и да се съобразяват с пътната обстановка и разпорежданията на екипите. 
Движението към Перник, на изхода от София, също е натоварено поради започналата реконструкция на участъка от "Черния кос" до КПП-Владая, съобщиха от МВР. Движението се извършва двупосочно в южното платно, с ограничение на скоростта и забрана за изпреварване. Екипи на "Пътна полиция" подпомагат и регулират натоварения участък, като уточняват, че обходът през Мало Бучино също е в ремонт.
Над два часа са необходими за преминаване на участъка от столичния кв. „Овча купел“ до „Черния кос“ по булевард „Цар Борис III”, предаде БГНЕС. Автомобилите се движат с ограничена скорост и в условията на забрана за изпреварване, а колоната започва от „Овча купел“.
От КАТ съветват водачите да избягват най-натоварените
часове за пътуване - сутринта и около обяд.
Товарните автомобили в посоката Кюстендил – София се пренасочват по маршрута Дупница - Самоков – Костенец – Ихтиман - АМ “Тракия”.