От Столична община съобщиха, че няма пострадали пътници от автобуса, предаде "Фокус".

Инцидентът е станал в 6.20 часа тази сутрин на бул. „Ломско шосе” след кръстовището с ул. „Хан Кубрат”. Лек автомобил навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в автобус на градския транспорт,  движещ се по линия 86.  55-годишният шофьор на лекия автомобил е починал на място, а колата буквално е смачкана. На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка. По-късно от МВР съобщиха, че загиналият е от Костинброд, а причините за катастрофата все още не са ясни.

Три верижни катастрофи пък са станали на автомагистрала "Тракия" в Старозагорска област в района на 169 - 172 километър, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. По първоначална информация причина за инцидентите са несъобразена скорост и гъстата мъгла в района. Двете катастрофи са в посока Стара Загора и едната - в посока Пловдив. В Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан са откарани петима души. Няма информация за състоянието им.

Трима от тях са ранени при катастрофа, станала на 172-и километър между два ТИР-а и няколко автомобили. На мястото има и преобърнат полицейски автомобил, съобщи БНР. По данни на "Фокус" двама полицаи са пострадали. Магистралата бе затворена за движение за няколко часа, като колите се отклоняваха по път II-66 в посока Стара Загора.

11 души, двама от които в София, са ранени в други катастрофи през изминалото денонощие. На територията на страната са станали шест тежки пътни произшествия, в които е загинал един човек.