Традиционното събиране на протестиращи на фонтана пред Президентството в София приключва. Новината беше оповестена от Отровното трио в неделя вечерта след 116-ата поред демонстрация срещу правителството и главния прокурор.

С пространно изявление във Фейсбук организаторите Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков обявиха, че е дошло време за надграждане на целите, а освен това "трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни".

"Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване, дори на един човек от вас! Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес", заявиха от Отровното трио.

Хаджигенов, Бабикян и Минеков поведоха протеста на 9 юли. Тогава те се обявиха за защита на президента от нахлуването на прокурори в администрацията на "Дондуков" 2 по-рано същия ден. Недоволството събираше широка подкрепа почти цяло лято, но след това загуби първоначалната си численост. В интервю преди две седмици от Отровното трио изразиха готовност да влязат в политиката, ако се окаже, че това е единственият начин да свалят ГЕРБ.

"Ще продължим обиколките в страната и формирането на комитети. Продължаваме набирането на доброволци от цялата страна и чужбина. Ще продължим разкритията за властта на мафията. Ще продължим съвместната ни работа по опазване вота на българските граждани. Битката ще е с други методи за съпротива и ще оказваме натиск върху системата на мутрите докрай. Нашите искания остават същите - оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори! Ако Борисов настоява да проведем битката на друг терен, и там ще го победим", завършват многозначително от Триото.