Милен Цветков не е загинал на място и е бил изведен на крака от колата му веднага след катастрофата на кръстовището пред мол "Парадайз" малко след 18 часа в неделя. Това свидетелства нов - трети поред видеозапис, разпространен в социалните мрежи. В него инцидентът се вижда от друга, непоказвана досега, гледна точка.

Кадрите показват как секунди, след като колата на Милен Цветков е пометена от Ауди-то на Кристиан Николов, на мястото се събират 10-ина души. По най-бързия начин те изваждат журналиста навън и придържайки го, му помагат да стигне до близкия тротоар.

По-рано днес излязоха други два клипа. От тях се вижда, че в момента на сблъсъка в непосредствена близост са пресичали няколко души, като само късметът ги е съхранил невредими.

Кадрите от последния запис потвърждават част от версията на очевидеца Тодор Петров, за когото по-късно стана ясно, че е популярен като търсач на слава, чието хоби е да се снима със знаменитости. В поредица изказвания сутринта той обясни, че Милен Цветков е бил контактен и е разговарял с хората около себе си. Останалата част от свидетелствата му - за забавяне на линейката, бяха отречени от шефа на Спешна помощ Георги Гелев.

В извънредна пресконференция днес той представи хронологията по следния начин:

"Сигналът за инцидента е подаден в 18:16, диктуван е в 18:19, а екипът - лекар, сестра и шофьор-парамедик, е бил на място в 18:23 часа", заяви Гелев и добави: "По думите на лекарката, при пристигането - на практика за 5-6 минути, е заварила на платното, близо до тротоара, мъж по гръб, на когото няколко души опитват да му окажат помощ - изкуствено дишане уста в уста. Тя го заварва в кома. Веднага са предприети по оказване на първа медицинска помощ - сърдечен масаж и обдишване. Поставен е на гръбначна шина, вкарали са го в линейката, продължили са действията, включен е на монитор. За съжаление вече явно е имал единични сърдечни удари, документирано е. Продължили са да го обдишват. Съдовете на крайниците му са били толкова колабирали, че не е могло да се ползва венозен път за какъвто и да било медикамент. Това е принудило екипа да се прави мускулно инжектиране. Интубацията не е се получила заради изпълването на дихателните пътища с кръв. Продължавайки да го обдишва, екипът тръгва към "Пирогов", но буквално пред вратата на болницата Милен Цветков е издъхнал".