След противоречивите сведения дали арестантът Николай Банев ще бъде пуснат да изпрати покойния си баща до вечния му дом, в крайна сметка той присъства на траурната церемония в Хасково.

Йордан Банев беше изпратен достойно от фамилията - от сина си Николай Банев, който беше под засилена охрана, от внука Николай Банев-младши, от съпругата си Мария, от родителите и сестрата на Евгения Банева, както и от множество съграждани на покойния.

Всички снимки от погребението вижте тук >>

На траурната церемония присъстваха и управителите на комплекса "Русалка" на Баневи, както и на предприятието "Лемекон" - Елхово, преименувано на името на бившата съпруга на задържания бизнесмен в "Дочка Банева".

На страницата на Николай Банев във Фейсбук много приятели на семейство Баневи изказват съболезнованията си. В част от тях някои изразяват и солидарност с арестантите. Има и такива, които прогнозират "скорошна победа" на "делото" им.

Старият Йордан Банев бе изпратен уважително и положен във фамилен гроб, където последно е бил погребан баща му - дядото на Николай Банев.

Семейството е организирало прощален обяд, в памет на покойника, в местен ресторант.