Столицата на Кипър - Никозия, е известна като последната разделена столица в Европа: турска окупация на север, Република Кипър на юг и дебела линия, разделяща града наполовина, за да ги държи отделени. Екипът на ENTR пътува до интересния остров, за да се срещне със Суде и Орестис. И двамата са на 22 години, и двамата студенти по медицина със страст към политическите науки. И двамата живеят в Никозия, но... при две различни правителства. 

Срещаме ви с двама млади кипърци от двете страни на разделителната линия, за да научим какво е усещането да живееш на разделен остров и каква е мечтата им за тяхното бъдеще.

  • Наистина ли Кипър е най-желаният остров в света и защо?
  • Каква е историята на последната разделена столица в Европа?
  • Когато Европейският съюз е буквално на няколко крачки разстояние
  • Колко по-различна е северната част на острова от Република Кипъпр на юг?

Млад, смел, европейски. ENTR е дигитална платформа за открита дискусия за това какво наистина има значение, какво ни пречи и какво ни свързва. Ние ценим различията и празнуваме това, което ни обединява - без значение откъде си и в какво вярваш. Ние говорим "европейски" на осем езика: български, английски, френски, немски, полски, португалски, румънски и нидерландски. ENTR е уникален канал, създаден от млади журналисти от Dir.bg, DW, France Médias Monde и партньори от цяла Европа. ENTR: какво следва?

Последвай ENTR в Instagram и Facebook!