Бойко Борисов коментира от Ню Йорк обръщението на Румен Радев, в което президентът призова за единение. Министър-председателят заподозря държавния глава в двоен аршин - един, когато мери делата на правителство, и друг, когато оцелява своите. Въпреки това той изрази готовност към намиране на общ език между институциите.

"Не може президентът Радев всеки ден да използва фрази "Ще ометем ГЕРБ", "Всички от ГЕРБ ще ометем". Това са негови думи, не са мои. И всеки ден да напада най-голямата партия, нейните коалиционни партньори. И в един момент излиза и казва: "Единение". Аз нито веднъж не съм казал срещу него, неговата институция или който и да било в България, обидна дума. Точно аз съм ги молил в парламента. Поне по важни теми да имаме единение. Излиза, че той иска да има единение в момента, в който той го направи най-голямото разединение. Какво да коментирам? Нима многократно не съм казвал, че два коня по-добре теглят каруцата? Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува", каза Борисов.

Премиерът дори се зарече, че е готов на абсолютно всякакви компромиси, ако президентът е искрен, дори и да му козирува: "С две ръце съм за единение. И ако действително е искрен и иска единение, аз съм готов на абсолютно всякакви компромиси, разговори, срещи по тази тема. На този разединен Балкан, на този разединен свят, на тези рискове, повтарям - с две ръце, президента, ще му козирувам, като трети във властта, и ще работим заедно, ако е искрен. Но от една страна да иска да омете моята партия, която най-демократично години наред си е спечелила изборите. Когато загубим, ще дойде друг, но сега думата "омитам", "остава ви малко", "ще става еди какво си", не виждам, че е единение на държавен глава. Надявам се и той да си е извел поуките."