Служители на ГДБОП заедно със служители на РПУ Дупница арестуваха бившия гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата, съобщи местната ТВ Запад.

Задържането бе извършено на паркинга пред заведение в "Горна махала" в Дупница. Каплата беше качен на един от служебните автомобили и откаран в София.

По неофициална информация Васил Капланов ще бъде разпитан на детектор на лъжата заради изчезването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница. Вчера в Съдебната палата в София се проведе среща между главния прокурор Иван Гешев и брата на безследно изчезналия - Марио Миланов.

"Това е един добър знак! Благодаря на всички! Без вашата смелост и подкрепа това нямаше да се случи! Да бъдем смели, да не мълчим и да не се страхуваме!", написа в групата "Къде е Янек?" във Фейсбук Марио минути след ареста на Каплата.

Следите на 43-годишния Янек Миланов се губят в нощта на 31 юли. Само четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години. За последно Янек бил видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви, с когото имали стара вражда. Каплата обаче категорично отричал да знае какво се е случило с Миланов. Пред разследващите той заявил, че Янек е слязъл от джипа му невредим.

Миналата седмица беше организирано мащабно претърсване на язовир Дяково. В него се включиха местни хора и рибари, полицаи и пожарникари, но без резултат.