В Дупница се проведе автошествие, което мина по следите на Янек Миланов, който изчезна преди 20 дни. За последно мъжът е видян в колата на бивш гард на Галеви, с когото имал конфликт.

Въпросът "Къде е Янек Миланов?" продължава да бъде без отговор и след днешното претърсване в язовир "Дяково", предава Нова тв.

В него се включиха хора от полицията, от противопожарната служба, които с лодка обходиха водите на язовира - без следа обаче.

"Това, което се случва е абсолютно недопустимо. Да се посяга на човешката свобода е абсурдно. Това е кауза на всички нас", каза Марио Миланов, брат на Янек.

Главният прокурор Иван Гешев ще се срещне с брата на безследно изчезналия Янек Миланов - Марио, следващата седмица.

Марио Миланов призова Гешев с видеообръщение да дойде в Дупница и да се запознае лично със случая, за да предприеме всичко необходимо по разследването.

Главният прокурор следи разследването за изчезналия Янек Миланов от самото начало. Мъжът е в неизвестност от 31 юли вечерта. Тогава отишъл на среща с Васил Капланов от града, който е бивш гард на издирваните Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви.

Миланов живее и работи от години във Франция. Прибрал се в родния си град Дупница дни преди да изчезне безследно.