Надявам се, най-накрая да получим някаква информация за Янек след ареста на Капланов. Надявам се да го държат някъде и да е жив. Това заяви братът на изчезналия мъж от Дупница Марио Миланов пред Нова телевизия.

Бившият гард на братя Галеви Васил Капланов, по прякор Каплата, бе задържан в сряда заради изчезването на 43-годишният мъж.

"Не бих го нарекъл конфликт това между тях. Капланов може да иска да се разправи с Янек за това, че брат ми е имал отношения преди време с жена му. На няколко пъти Янек е търсил връзка с Капланов, за да се изяснят серията от инциденти срещу него. Тя обаче му е отказана. Капланов все е отклонявал поканата за среща. Всичко ескалира, когато получихме снимка на гроба на нашите. Това става във вторник, а в петък се виждат и Янек пак търси контакт, за да се видят. Много хора са видели как Янек се качва в колата на Капланов. Негови приятели го чакали до 2 часа сутринта пред блока", сподели Марио.

"Надявам се, че е жив и някъде го държат", заяви още братът на изчезналия. Според него нарочно в първите дни нищо не е направено, за да се изясни случая.

"Полицията в Дупница не направи нищо в първите часове, след като изчезна брат ми. Това е ценно изгубено време. Брат ми се сблъска с демоните на един човек. Хората в България не са такива. Става въпрос за единици. Хората у нас са добри", категоричен е Марио.