Братът на мистериозно изчезналия Янек Миланов - Марио се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Двамата разговаряха в Съдебната палата в София. На срещата присъства и апелативният прокурор на София Радослав Димов, съобщиха от държавното обвинение.

Главният прокурор увери Марио Миланов, че следи лично разследването от самото начало и се е запознал с действията, които до този момент се извършват от страна на полицията в Дупница и прокуратурата в Кюстендил.

Случаят е взет на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и от Върховната касационна прокуратура.

"Благодарен съм на главния прокурор, защото лично се зае със случая на брат ми. Издирването продължава. Има насоки по разследването, но не ми казват какви са", сподели Марио Миланов.

Той каза още, че в Дупница има страх и за това са виновни и хората, които търпят тормоза на отделни "отрепки".

"Имам надежда, че Янек е жив", допълни брат му.

Следите на 43-годишния Янек Миланов се губят в нощта на 31 юли. Само четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години.

За последно бил видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов - Каплата, с когото имали стара вражда. Миналата седмица беше организирано мащабно претърсване на язовир Дяково. В него се включиха местни хора и рибари, полицаи и пожарникари, но без резултат.