Пореден случай на агресия между ученици влезе в криминалните хроники. В поредния инцидент с размяна с юмруци между две 14-годишни момичета е замесен и 60-годишен училищен възпитател от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч, съобщи МВР. Той е задържан след появата на видео запис в социалните мрежи.

Схватката се разиграва на пода в класната стая, преди началото на следобедната занималня. Крясъците от стаята чува секретарката, която вика за помощ двама възпитатели.

Докато Мирослав Димитров брани трети ученик-агресор, колегата му Георги Димитров разтървава момичетата със сила.

"Най-малкото нещо, което можеше да се случи, е на едното момиче да остане скалпа в ръцете на другото, най-малкото. Ако аз не бях задържал едричкото момче, можеше да се случи и нещо по-страшно", коментира Мирослав Димитров пред bTV.

Ръководството на училището е било информирано за конфликта между учениците още в същия ден, но за похватите на учителя разбира от видеото.

"Ние всички сме подписали етичния кодекс на общността за работа с деца и просто недопустимо", казва директорката на училището Валя Тодорова.

В ход е полицейска проверка по случая, като Детска педагогическа стая е започнала работа с учениците.

Предстои комисия от образователни експерти да обсъди в детайли обстоятелствата. Учителят, употребил юмруци, е застрашен най-малко от дисциплинарно уволнение.