Служителят в полицията, който уби четирима свои колеги в централата на полицията в Париж, наскоро е приел исляма, съобщи френската телевизия BFM TV, като информацията все още не е потвърдена от властите.

45-годишният нападател уби трима полицаи и административен работник - трима мъже и една жена, преди да бъде застрелян от полицай, уточниха по-рано от прокуратурата във френската столица.

Нападателят е бил служител в IT отдела на парижката полиция, като е работил там около 20 години.

Властите отказаха да кажат какъв е бил мотивът за нападението, което беше извършено по обед тамошно време, като посочиха, че все още се опитват да разберат дали става въпрос за терористичен акт.

Президентът на Франция Еманюел Макрон нарече истинска драма смъртта на четирима полицаи, убити днес от техен колега в полицейската префектура в Париж, предават Франс прес и БТА.

Макрон отиде в префектурата, за да "изрази своята подкрепа и солидарност с всички работещи там", гласи декларация на президентството.

Полицейският служител, който уби с нож четирима свои колеги - трима мъже и една жена - и след това бе застрелян от полицай, е приел исляма преди 18 месеца, предава Франс прес, като се позова на информирани източници.

45-годишният административен служител в префектурата, е роден в Мартиника, на Френските Антилски острови. Работел е като електронен инженер в разузнавателния департамент на префектурата.

Нападението бе извършено вътре в сградата, където се помещават няколко големи дирекции на парижката полиция.

Следователите се опитват да установят мотивите за кървавото нападение в полицейската префектура, каза прокурорът на Париж Реми Ейц. "Извършват се обиски в жилището му и в следващите часове предстоят още следствени действия, разбира се", продължи прокурорът. Той добави, че парижката прокуратура поддържа постоянна връзка с прокурорите за борба с тероризма, които поемат случаите с подозрения за тероризъм, но засега тя се занимава с този случай. ТАСС цитира телевизия Бе Еф Ем, че властите са арестували жената на нападателя.