Полицията в София изяснява случай на побой над студенти по медицина от Пакистан с английско гражданство. Образувано е досъдебно производство за побоя на бул. "Витоша" в столицата късно снощи, съобщиха от СДВР. Причината е, че едно от момчетата, участвали в сблъсъка, е съобщило, че телефонът му липсва, съобщи Нова телевизия.

След инцидента има данни за двама пострадали с леки травми. Единият е с травма на крака, а другият - на главата.

Побоят е извършен над студенти по медицина от Пакистан с британско гражданство. Инцидентът стана в петък вечерта на столичния булевард "Витоша" около 21:00 часа и това бе една от трите горещи точки в столицата, където имаше сбивания с участието на чужди граждани.

Униформени от СДВР издирват записи от камери в района на нападението.

След този случай най-големите столични организации на заведенията настояват за спешни мерки и среща с вътрешния министър, кмета на София и директора на СДВР. Вътрешният министър Калин Стоянов е поканил Ричард Алибегов и неговите колеги на среща в понеделник, съобщи БНТ.

 

При този случай няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Двама чужденци са откарани в "Пирогов" с леки наранявания, предаде БНР по информация от свои източници.

Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. Към момента обаче няма информация дали има задържани за инцидента.

Отново в петък вечерта възникна конфликт в Центъра за бежанци в "Овча купел", а причината се оказа жена.

"По последните данни, които имаме, става въпрос за битов инцидент. Две момчета се сбиват, прераства в конфликт между повечето. След побоя е подаден сигнал в МВР. При реакцията на властите бежанците се разпръскват", разказа директорът на регистрационно-приемателния център Милена Методиева пред Нова телевизия.

Тя призна, че от центъра настояват за полицейска охрана, защото не могат да се справят сами. Повечето млади момчета не спазват и вечерния час, след което за нарушението им се съставя единствено административен акт.

По-рано в петък пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче. От СДВР заявиха, че няма разследване по този случай.