13-годишно момиче е било пребито от своя връстничка в Пловдив. За новия случай на агресия между тийнейджърки съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Вчера в следобедните часове, 37-годишна пловдивчанка е подала сигнал в Първо РУ за нанасен побой над 13-годишната и дъщеря. При проведената беседа момичето заявило, че тя и нейни 11 приятели и познати, си уговорили среща да се видят на открито чрез социалните мрежи. Пристигайки на определеното място - в близост до ПГ "Механотехникум", две от момичетата й нанесли побой, изразяващ се с удари с ръце, скубене и ритане, а част от останалите деца снимали с мобилните си телефони.

От проведените оперативно- издирвателни мероприятия са установени участниците в инцидента- две 14- годишни момичета, възпитанички на различни пловдивски училища. Причината за нанесения побой е възникнал спор, който прераснал в междуличностен конфликт.

Потърпевшото момиче не е пострадало сериозно. Работата по случая продължава по указания, дадени от дежурен прокурор при РП Пловдив.