Вчера те бяха повикани с родителите си да дадат обяснение за случая пред ръководствата на школата.

Беше след часовете. Всички знаехме, че нещо ще се случи, защото срещата беше уговорена предварително във Фейсбук”, разказаха пред “Труд” ученички, станали свидетели на побоя.

Причина за срещата – изясняване станало скарване между две от тях заради разменени обиди за външен вид и поведение. Двете групи от по около десет човека се събрали след часовете в двора на училище “Васил Априлов”. Вместо да си говорят, двете момичета започнали да си крещят и започнал масов бой.

Скубеха се, дърпаха се за косите, грозна и страшна картина… Едно момиче е с насинено око”, разказаха ученичките от горните класове.

Всичко станало за минути. В момента на боя, в двора имало и родители, които чакали децата си. Те хукнали да разтървават момичетата, но не успели. В това време, една от “зрителките” се сетила да се обади на тел. 112 и да повика полиция. Униформените пристигнали светкавично, а щом ги видели гостенките от “Княз Борис I” избягали.

Проведохме срещи с родителите и учениците, с децата работи и училищния психолог. Взели сме всички мерки това да не се повтори”, каза директорката на училище “Васил Априлов”- Марияна Стефанова.

Уведомили за случая и Регионалния инспекторат на МОН в морския град.