Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко, е задържан вчера в София. Инцидентът е станал в следобедните часове, съобщиха от МВР пред БТА.

По неофициална информация на Нова телевизия 29-годишният мъж се возел в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда той обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа.

Стайков-младши е задържан за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка и се намира в Четвърто РПУ в столицата. Образувано е разследване под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В края на януари Специализираният съд наложи на Стайко Стайков домашен арест, след като бидейки в неизвестност почти половин година, той изненадващо се появи в "Пирогов" с травми от побой и гол. Преди това 5 месеца беше обявен за издирване, като дори беше търсен чрез Интерпол. Самият той заяви, че е станал жертва на отвличане, което обаче не се потвърждава. От МВР заявиха, че нямат такива данни.

Младият мъж е обвинен в данъчни престъпления за близо 500 000 лева, като прокуратурата настояваше той да получи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" заради участие в организирана престъпна група.

Баща му - Миню Стайков, беше арестуван при акцията на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз Мел" и все още е в ареста. Разследването е свързано и със злоупотреби с европари по програмата "Млад фермер" за около 7 млн. лева. Според прокуратурата групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и търговията им.