По време на задържането си в жилище в кв. "Лозенец" шофьорът, заподозрян за тежката катастрофа в София снощи, при която загинаха две момичета, е бил в "не съвсем адекватно състояние". Това съобщи на извънреден брифинг зам.-шефът на НСлС Ясен Тодоров.

"Предстои обиск и изземване от жилището, но чакаме защитник на лицето, а той желае да има защитник. Беше адекватен до там да ми даде телефона на майка си и тя му намери защитник. Нищо не казва, в момента е сам. След приключване на претърсването в дома му, на което той трябва да присъства, ще бъде заведен в медицинско заведение, където да му бъдат взети нужните проби", обясни Ясен Тодоров.

Георги Семерджиев е бил открит на адрес, различен от адресната му регистрация. "С оглед спазването на строгите изисквания на прекалено формализирания НПК, влязохме в жилището няколко часа, след като го бяхме установили, защото искахме законът да бъде спазен", уточни Ясен Тодоров. Акцията по задържането е извършено от спецотряд "Кобра" заради предварителни опасения, че "лицето може да е въоръжено и да окаже съпротива".

Сигналът за катастрофата, възникнала в района на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, бе подаден снощи в 23.08 ч. Според данните до момента автомобилът, който мъжът е управлявал, се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. "Арсеналски", след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар колата се e разцепила на две и едната половина удря смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара.

След инцидента шофьорът успява да избяга. Той е с множество криминалистични прояви, включително и такива с наркотични вещества. Заради извършени нарушения на Закона за движение по пътищата е с отнето свидетелство за управление.