35-годишният Георги Семерджиев, който снощи причини жестока катастрофа на кръстовището на столичните бул. "Черни връх" и "Арсеналски" с две жертви, е задържан при спецакция на Столичната дирекция на полицията, потвърдиха от МВР.

Мъжът, който има множество криминални регистрации, е заловен малко след 13 часа в жилище на ул. "Горски пътник" в София. В акцията са участвали и служители на отряд "Кобра". Кооперацията се намира в квартал "Лозенец" край хотел "Маринела" недалеч от мястото на жестокия сблъсък.

Очаква се по-късно днес от полицията да предоставят повече информация на брифинг.

Същевременно от Софийския градски съд съобщиха, че в 10 часа се е провело съдебно заседание по дело, един от подсъдимите по което е 35-годишният Георги Семерджиев. Той е обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда. Тъй като бившият футболист не се е явил в СРС и не е имал уважителна причина, магистратите са постановили да бъде задържан под стража.

Сигналът за инцидента бе подаден снощи към 23.10 часа. Луксозният джип "Ауди Q7", който бившият футболист на "Левски" и Ботев Пловдив е управлявал, се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. "Арсеналски", след което се е блъснал в асансьора на метростанцията.

От силния удар джипът се e разцепил на две и едната половина удря смъртоносно двете млади жени - на 22 и 26 години, които са били зад оградата на тротоара.

Георги Семерджиев и спътничката му успяха да избягат, но в джипа са останали телефоните му. От МВР съобщиха, че шофьорът е с множество криминалистични прояви, включително и такива с наркотични вещества. За извършени от него над 50 нарушения на ЗДвП той е с отнето свидетелство за управление.