Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира на "Здравей, България" по Нова тв зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. "Малко преди полунощ беше приведен в ареста на бул. "Г.М. Димитров". Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години", поясни той.

20 дни преди тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, свидетелството за управление на Георги Семерджиев е отнето заради шофиране след употреба на наркотични вещества.

"Той е употребил повече от един амфетамин", уточни шефът на Пътна полиция Тенчо Тенев. Въпреки че е бил хванат дрогиран, не е последвало нищо друго освен отнемането на книжката и спирането на автомобила. 

"Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки - почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми на пътя", каза Тенев. И шефът на КАТ не знае откъде се е сдобил бившият футболист със СТОП палка.

"Всички нарушения са от разнороден характер. Той е изпълнил цялата палитра на Закона за движение по пътищата", обясни в ефира на бТВ  Радослав Начев, зам.-началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР.

По думите му това, че Семерджиев се е сдобил със син буркан не е толкова трудно, защото се продават свободно на пазара. По-големият проблем е как се е сдобил с полицейска СТОП палка.

"Самото ѝ използване е криминализирано деяние в Наказателния кодекс, за което се предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация", обясни Начев.

Срещу Семерджиев е образувано и досъдебно производство. След фаталния инцидент стана ясно, че бившият футболист има над 50 нарушения на пътя.

Снощи на мястото на инцидента бе организиран протест срещу беззаконието у нас.

Тази вечер в 18 ч. отново хора ще се съберат за демонстрация на същото място с призив да се вземат сериозни мерки и държавата да си свърши работата, за да не се случват подобни трагедии, при които загиват невинни хора.